Bravčové líčka
Bravčové líčka

Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 30. augusta 2017
Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

150 g
1 kg
3 PL
2 ks
1 ks
2 ks
2 strúčiky
500 ml
300 ml
1 ks
120 g
Hubová štrúdľa:
1 bal (alebo lístkové)
400 g
100 g
1 ks
2 ks
3 PL (alebo kyslá smotana)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, stopkový zeler a nové korenie.

  2. 2

    Všetko 15 minút pražíme, potom pridáme do hrnca opečené mäso, osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list, tymian podlejeme pivom a vodou. Dusíme, až kým nebudú líčka hotové, asi hodinu. Keď budú líčka mäkké, vyberieme ich z hrnca, šťavu zredukujeme a zahustíme studeným maslom, potom líčka vložíme späť do hrnca. Už nevaríme.

  3. 3

    Hubová štrúdľa: Rúru predhrejeme na 190 °C. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu, slaninu a jarnú cibuľku, pridáme umyté kuriatka a dusíme, až kým sa neodparí voda. Pridáme crème fraîche, premiešame, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pripravené cesto rozbalíme, naň rozdelíme pripravenú zmes a pomocou kuchynskej utierky zavinieme až skoro po okraj. Posledný kus potrieme maslom a potom celkom zavinieme. Štrúdľu nakrájame na 5 cm kúsky a naukladáme do vymastenej formy vedľa seba. Nakoniec štrúdľu potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 30 minút.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: