Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 30. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
150 g |
|
1 kg |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
500 ml |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
120 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hubová štrúdľa: | |
1 bal (alebo lístkové) |
|
400 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 PL (alebo kyslá smotana) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, stopkový zeler a nové korenie.
- 2
Všetko 15 minút pražíme, potom pridáme do hrnca opečené mäso, osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list, tymian podlejeme pivom a vodou. Dusíme, až kým nebudú líčka hotové, asi hodinu. Keď budú líčka mäkké, vyberieme ich z hrnca, šťavu zredukujeme a zahustíme studeným maslom, potom líčka vložíme späť do hrnca. Už nevaríme.
- 3
Hubová štrúdľa: Rúru predhrejeme na 190 °C. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu, slaninu a jarnú cibuľku, pridáme umyté kuriatka a dusíme, až kým sa neodparí voda. Pridáme crème fraîche, premiešame, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pripravené cesto rozbalíme, naň rozdelíme pripravenú zmes a pomocou kuchynskej utierky zavinieme až skoro po okraj. Posledný kus potrieme maslom a potom celkom zavinieme. Štrúdľu nakrájame na 5 cm kúsky a naukladáme do vymastenej formy vedľa seba. Nakoniec štrúdľu potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 30 minút.
Tiež bravčové líčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite ich zoženiete v lepších mäsiarstvach, je to lahodný kus mäska.
Hlava je dobrá do tlačenky. :-P
kupis v Metre, ale bohuzial asi len mrazene