Grilované šampiňóny so slaninou a s parmezánom
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 13. júla 2017
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 13. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g (prerastená nakrájaná na malé kocky) |
|
800 g (s očistenými hlúbikmi) |
|
5 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
1 PL (najemno nakrájaný) |
|
1/2 ks (najemno nakrájaná) |
|
5 PL (strúhaný) |
|
5 PL (nasekaná) |
|
40 g (zmäknuté) |
|
|
|
|
Postup
-
1
V panvici na sporáku opečieme pri strednej teplote slaninu na chrumkavo (6 – 8 minút). Poriadne ju scedíme a odložíme.
- 2
Rozložíme oheň v grile. Keď je všetko uhlie zapálené, oheň dohorel a uhlíky sú stredne horúce, môžeme grilovať. V mise dôkladne zmiešame šampiňóny, olivový olej, rascu, cesnak, čili, soľ a korenie. Ak sú šampiňóny malé, napichneme ich na ihlice. Poukladáme ich na rošt priamo nad uhlíky a grilujeme, kým nepustia šťavu, asi 10 minút.
- 3
Šampiňóny preložíme do veľkej misy a ihneď pridáme slaninu, parmezán, tymian, nasekanú vňať a maslo. Všetko premiešame, aby sa huby rovnomerne obalili maslom a syrom. Ak treba, ešte podľa chuti osolíme a okoreníme.
Tiež grilované šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu