Flank steak
Flank steak

Rukolový šalát s flank steakom

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 30. júna 2017
Rukolový šalát s flank steakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
Marináda:
4 strúčiky
1 PL
Šalát:
2 PL
500 g
500 g
 (nakrájaná na plátky)
75 g (nasucho opraženyé)
Dresing:
2 PL
2 PL
80 ml




Postup

  1. 1

    V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy, vložíme mäso a necháme marinovať. Najlepšie cez noc.

  2. 2

    Gril rozohrejeme na vysokú teplotu. Mäso grilujeme 4 – 5 minút z každej strany. Dáme na tanier odpočívať, zakryjeme alobalom aspoň na 5 minút.

  3. 3

    Dresing: V mise vyšľaháme horčicu, ocot, olej, soľ a korenie. Prelejeme ním špenát, rukolu a tymian. Mäso nakrájame na tenké plátky, pridáme do misy spolu s cibuľou a orieškami. Zľahka premiešame.

Diskusia k receptu