Rukolový šalát s flank steakom
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 30. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 30. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
Marináda: | |
|
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
Šalát: | |
2 PL |
|
500 g |
|
500 g |
|
(nakrájaná na plátky) |
|
75 g (nasucho opraženyé) |
|
Dresing: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
80 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy, vložíme mäso a necháme marinovať. Najlepšie cez noc.
- 2
Gril rozohrejeme na vysokú teplotu. Mäso grilujeme 4 – 5 minút z každej strany. Dáme na tanier odpočívať, zakryjeme alobalom aspoň na 5 minút.
- 3
Dresing: V mise vyšľaháme horčicu, ocot, olej, soľ a korenie. Prelejeme ním špenát, rukolu a tymian. Mäso nakrájame na tenké plátky, pridáme do misy spolu s cibuľou a orieškami. Zľahka premiešame.
Tiež flank steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu