Recepty, kde je soľ
Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...
Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...
Štuchané zemiaky
Zemiačiky uvaríme v osolenej vode , keď sú mäkké zlejeme vodu, pridáme maslo a petržlenovú...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno
nakrájanú...
Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...
Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...
Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...
Hubové ražniči
Hríby pokrájame na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a rozkrojíme na kolieska, klobásky takisto. Zemiaky...
Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...
Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...
Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Klasická kapustnica
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.
Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...
Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...
Štuchané zemiaky
Zemiačiky uvaríme v osolenej vode , keď sú mäkké zlejeme vodu, pridáme maslo a petržlenovú...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...
Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...
Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...
Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...
Hubové ražniči
Hríby pokrájame na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a rozkrojíme na kolieska, klobásky takisto. Zemiaky...
Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...
Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...
Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Klasická kapustnica
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.