Hustá hrachová polievka s kolenom

redakcia - fotkaredakcia, 20. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,4 kg
0,5 kg
1 zväzok
1/2 zväzku




Postup

  1. 1

    Hrášok namočíme do 2 l chladnej vody a necháme ho cez noc odmočiť. Potom pridáme do vody koleno a všetko povaríme asi 90 minút na miernom plameni.

  2. 2

    Polievkovú zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájame na kúsky. Pridáme ju do polievky a varíme ešte 15 minút. Koleno vyberieme a necháme ho trochu vychladnúť.

  3. 3

    Odstránime kožu, tuk a kosti. Mäso nakrájame na kúsky a dáme naspäť do polievky. Pridáme nasekané bylinky, dochutíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
2010
Pozeram,dookola ale tak sa mi zda toto je tu jediny recept na Vareche na hrachovu hustu s kolenom ? Cha... nasa bola tiez super , uvarene koleno sme dali zapiect pod grill a potom islo naspat naporcovane do polievky.( ale bez worcesterskej ale z mrkovou creme fraiche atd)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia