Foto: ideal
Vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a tradičný recept na slovenskú klasiku, ktorú si môžete pripraviť na obed alebo večeru.
Zdroj: Ideál
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Fliačky uvaríme v osolenej vode, scedíme.
- 2
Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľu, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.
- 3
Do cibuľového základu pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame.
- 4
Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené fliačky a premiešame.
- 5
Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A, samozrejme, so zaváranými kyslými uhorkami, cviklou alebo obľúbeným šalátom.
Tiež granadír:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu