Granadír

ideal - fotkaIDEÁL, 17. mája 2024. Komerčný recept.
Granadír
Foto: ideal

Vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a tradičný recept na slovenskú klasiku, ktorú si môžete pripraviť na obed alebo večeru.
Zdroj: Ideál

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
500 g
1 ks
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Fliačky uvaríme v osolenej vode, scedíme.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľu, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.

  3. 3

    Do cibuľového základu pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame.

  4. 4

    Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené fliačky a premiešame.

  5. 5

    Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A, samozrejme, so zaváranými kyslými uhorkami, cviklou alebo obľúbeným šalátom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nevarím zemiaky vo vode, ale ich najprv podusím na cibuľke a červ. ml. paprike pokrájané na malé kocočky, keď už zmäknú, ešte ich trochu vareškou popučím, aby neboli veľké kusy ( ako na obr. hore), a až potom pridám cestoviny. Samozrejme, ešte predtým zemiaky aj ochutím......
bugout
Keby som mal doma kus slaniny idem si urobiť grandir, dostal som nenormálnu chuť....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia