Foto: Matus113
Na slovensku veľmi obľúbený až tradičný recept.
4-5
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme v šupke a potom ošúpeme. Na dno zapekacej misy dáme maslo a nakrájame prvú vrstvu zemiakov na kolieska, osolíme, pridáme rascu.
- 2
Dáme osmažiť cibuľku do zlatista a pridáme na kolieska nakrájanú klobásku - opražíme a dáme na zemiaky. Pridáme na tvrdo uvarené vajíčko, ktoré pretlačíme na krúžky. Rovnako urobíme druhú vrstvu. Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.
- 3
Pečieme cca 40 - 45 min a posledných 5 minút necháme vrchnú vrstvu zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja robím z varených zemiakov, dávam točenú, vajce varené a papriku zelenú. Cibuľu nie. Zalievam smotanou s vajkom. Na vrch dám údenú slaninku a maslo. Nesmú byť suché. Spodok pekáča vymastím.
to či sú zemiaky francúzke alebo aké nie je podstatné, ale voľakedy sme im hovorili prekladané alebo skladané nie?