Andor koláč fotorecept
Tento koláčik je v našej rodine veľmi obľúbený. Získali sme ho od otcovho brata Andreja, ktorého sme nevolali inak ako ujo Andor. Preto Zobraziť celý popisTento koláčik je v našej rodine veľmi obľúbený. Získali sme ho od otcovho brata Andreja, ktorého sme nevolali inak ako ujo Andor. Preto to bol u nás odjakživa "Andor koláč" :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g ošúpané nastrúhané |
|
| 300 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
| 500 g |
|
| 1 PL |
|
| Poleva: | |
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistíme jablká a nastrúhame ich nahrubo. Pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme zmes postáť aspoň 30 minút.
- 2
Pridáme celé vajcia a 2 bielky, olej, hrubú múku, ktorú sme premiešali so sodou, kakao a všetko dôkladne premiešame.
- 3
Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C cca 30-35 minút (elektrická rúra), alebo 160°C (teplovzdušné pečenie).
- 4
Zatiaľ si pripravíme polevu. Zmäknuté maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme kakao a odložené 2 žĺtky. Vyšľaháme krém.
- 5
Hneď po upečení nanesieme krém na horúci koláč.
- 6
Koláč necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať. Dobrú chuť!
- 2









Dakujeme za recept.
p.s. Tie 2 lyzicky kakaa idu do cesta tiez.
Áno, aj do cesta aj na polevu 😊
Dobrý deň, Váš recept vyhral v májovej súťaži, zaslali sme Vám mail ohľadom zaslania výhry, prosíme, ozvite sa nám, ďakujeme.