Fašírky zo sušených húb
Melánia Hermanová
Medzilaborce, 18. novembra 2009
Medzilaborce, 18. novembra 2009
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť. Potom ich nasekáme nadrobno alebo zomelieme v mäsovom mlynčeku.
- 2
K hubám pridáme roztlačený cesnak, nastrúhaný surový zemiak, soľ, čierne korenie, majorán, 2 rožky namočené v mlieku a vyžmýkané a 2 surové vajcia.
- 3
Hmotu dobre premiešame a formujeme z nej stredne veľké guľky – fašírky. Tie potom pečieme na rozpálenom oleji do zlatista.
- 4
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu