Fašírky zo sušených húb

Melánia Hermanová
Medzilaborce, 18. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
3 strúčiky
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť. Potom ich nasekáme nadrobno alebo zomelieme v mäsovom mlynčeku.

  2. 2

    K hubám pridáme roztlačený cesnak, nastrúhaný surový zemiak, soľ, čierne korenie, majorán, 2 rožky namočené v mlieku a vyžmýkané a 2 surové vajcia.

  3. 3

    Hmotu dobre premiešame a formujeme z nej stredne veľké guľky – fašírky. Tie potom pečieme na rozpálenom oleji do zlatista.

  4. 4

    Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

haston
vyzerá to byť chutné, aj keď sú to skôr fašírky ochutené hubami. rozhodne to stojí za vyskúšanie:-)
vieraa
Huby na akýkolvek sposob sú ok.Prriznám sa , že fašírky som z nich nerobila ale určite to vyskúšam. Super recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia