Foto: Matus113
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Divinu narežeme na kúsky a napácujeme 2 dni pred varením guláša v 0,5 l piva a 0,5 l červeného vína s čiernym, zeleným korením, trochou muškátového orieška (málinko).
- 2
Do kotla dáme masť a slaninu - rozpálime. Pridáme cibuľu a orestujeme do zlatista.
- 3
Pridáme červenú papriku a rozmiešame, veľmi rýchlo pridáme vopred pripravené mäso a zalejeme vodou. V tomto prípade mäso nesťahujeme, t.j. nerestujeme ho na cibuli, aby nám nezhorkla červená paprika. Pridáme 0,7 dcl červeného vína a časť rozpučeného cesnaku.
- 4
Po dvoch hodinách varenia pridáme lečo, aby sa nám rozvarila paprika. Po ďalšej pol hodine pridáme paradajkový pretlak. Dochucujeme podľa chuti čili papričkami.
- 5
Po troch hodinách pridáme vopred pripravené hríby - kuriatka, ktoré si pre mimosezónu pripravíme tak, že ich po zbere očistíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do vriacej vody s vegetou, prevaríme, scedíme, ochladíme a zamrazíme.
- 6
Po 3,5 hodine varenia mäsa pridáme 1 až 2 nastrúhané zemiaky. Ostatné zemiaky nakrájame a tiež vložíme do gulášu.
- 7
45 minút pred koncom pridáme ostatné hríby. Kuriatka sme dali skôr pretože sú tvrdšie a dlhšie sa varia. Na konci primiešame zvyšný cesnak. Guláš samozrejme priebežne solíme podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som jedla podobný guláš