Machovo-jahodová torta
Foto: sebekovamata
porcií
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
120 g čerstvý |
|
5 ks |
|
150 g |
|
260 g |
|
1 KL |
|
120 g |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
300 g |
|
1 ks (vanilkový dezert bez varenia) |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
|
|
Želatína navrch: | |
600 g čerstvé |
|
100 g |
|
20 g |
|
8 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Čerstvý baby špenát nasekáme v mixéri, potom pridáme žĺtky, cukor a olej a spolu to vymixujeme.
- 2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme špenátovú zmes a jemne premiešame s metličkou.
- 3
K špenátovej hmote preosejeme múku a spojíme opatrne všetko dokopy aj s kypriacim práškom. Vyhrejeme rúru na 160 stupňov.
- 4
Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie (boky aj spodok), prelejeme do nej pripravené špenátové cesto a v predhriatej rúre pečieme cca 35 minút. Každá rúra pečie inak, treba si to kontrolovať.
- 5
Kým upečený korpus chladne, pripravíme si jahody, ktoré ponorným mixérom spolu s cukrom rozmixujeme na hladko. Zvlášť do misky dáme vodu a pripravíme tam želatínu, aby napučala.
- 6
Zatiaľ, kým želatína napučí, pripravíme krém. Tvaroh, kyslú smotanu a cukor začneme pomaly šľahať. Keď je to spojené, pridáme Creme Ole, jemne zašľaháme, pozor krém hneď stuhne.
- 7
Keď upečený korpus vychladne, odstránime formu aj papier na pečenie a vrch korpusu zrežeme, aby bol rovný (odrezky si odložíme). Korpus vrátime do tortovej formy a potrieme jahodovým džemom, nie hrubú vrstvu.
- 8
Na korpus natretý džemom korpus, začneme nanášať krém pomocou zdobiaceho vrecka a potom zarovnáme vrch lyžičkou alebo stierkou tak, aby sa opieral o boky formy, aby nám želatína nevytiekla. (Ja som použila ešte na kraje kým som naliala želatínu taký priesvitný pásik, aby sa mi to neprilepilo o formu)
- 9
Keď je krém zarovnaný, tak si zohrejeme na par sekúnd v mikrovlnke napučanú želatínu, ktorú potom vlejeme do rozmixovanych jahôd a nakoniec ju nalejeme na tortu.
- 10
Po vychladnutí najlepšie cez noc, navrch torty pomrvíme odrezky korpusu - ako mach - a ozdobíme jahodami. Torta je svieža a nie moc sladká prajem vám dobrú chuť .
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu