Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové krémové kocky

helena10 - bez fotkyhelena10, 18. mája 2024
Jahodové krémové kocky
Foto: helena10

Keď upečiete, neobanujete. Jemný, svieži a neodolateľnej chuti.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus kakaový:
3 ks
150 g
štipka
100 ml
150 ml vlažná
175 g
1 kopcovitá PL
1/2 bal.
Krém tvarohovo-mascarpone-jogurtový:
350 g
250 g
250 g (10 %)
5 PL
1 bal.
Okrem toho:
 domáci
250 g čerstvé
Na plech:




Postup

  1. 1

    Na prípravu kakaového cesta rozdelím vajcia. Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľahám tuhý sneh. Do snehu pridám po jednom žĺtky a postupne olej, vodu. Nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

  2. 2

    Cesto pečiem na vyššom vymastenom a vysypanom plechu 20 x 35 cm v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút. Kontrolujem. Upečený korpus nechám vychladnúť.

  3. 3

    Čerstvé očistené, osušené jahody narežem na menšie kocky.

  4. 4

    Na krém najprv hrudkovitý tvaroh roztlačím tyčovým mixérom. Pridám cukry, mascarpone, jogurt a vyšľahám, aby sa suroviny spojili.

  5. 5

    Z vychladnutého korpusu stiahnem vrchnú „kožku“ a natriem ho domácim džemom. Na džem natriem približne polovicu krému. Na celý povrch krému rozložím kocky jahôd a prikryjem ich zostávajúcim krémom. Uhladím a odložím do chladničky na celú noc.

  6. 6

    Nakoniec zákusok nakrájam a ozdobím podľa seba.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia