Jahodové krémové kocky
Keď upečiete, neobanujete. Jemný, svieži a neodolateľnej chuti.
na 180 °C
Suroviny
| Korpus kakaový: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| štipka |
|
| 100 ml |
|
| 150 ml vlažná |
|
| 175 g |
|
| 1 kopcovitá PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Krém tvarohovo-mascarpone-jogurtový: | |
| 350 g |
|
| 250 g |
|
| 250 g (10 %) |
|
| 5 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Okrem toho: | |
| domáci |
|
| 250 g čerstvé |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu kakaového cesta rozdelím vajcia. Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľahám tuhý sneh. Do snehu pridám po jednom žĺtky a postupne olej, vodu. Nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
- 2
Cesto pečiem na vyššom vymastenom a vysypanom plechu 20 x 35 cm v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút. Kontrolujem. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Čerstvé očistené, osušené jahody narežem na menšie kocky.
- 4
Na krém najprv hrudkovitý tvaroh roztlačím tyčovým mixérom. Pridám cukry, mascarpone, jogurt a vyšľahám, aby sa suroviny spojili.
- 5
Z vychladnutého korpusu stiahnem vrchnú „kožku“ a natriem ho domácim džemom. Na džem natriem približne polovicu krému. Na celý povrch krému rozložím kocky jahôd a prikryjem ich zostávajúcim krémom. Uhladím a odložím do chladničky na celú noc.
- 6
Nakoniec zákusok nakrájam a ozdobím podľa seba.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu