Mexické tortily fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
na 180 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
6 ks |
|
1 ks stredná |
|
60 g (z konzervy) |
|
60 g (z konzervy) |
|
250 g (gouda, eidam...) |
|
100 g |
|
400 g (z konzervy) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, podlejeme trochou vody a dusíme spolu s cibuľou. Keď už je mäso hotové, pridáme fazuľu, kukuricu, nasekané paradajky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakovým korením. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
-
2
Následne do vychladnutej zmesi nastrúhame 200 g tvrdého syra, premiešame a podľa chuti pridáme čili papričky.
-
3
Pripravíme si tortily. Každú naplníme mäsovou zmesou (asi 2 PL zmesi si odložíme na potretie), zrolujeme a ukladáme vedľa seba do zapekacej misky, ktorú sme vymazali olivovým olejom.
-
4
Odloženým zvyškom mäsovej zmesi potrieme pripravené tortily v zapekacej mise.
-
5
Tie ešte posypeme zvyškom nastrúhanéjo syra (gouda) a následne aj čedarom. Hotové tortily dáme zapiecť na 15 minút na 180 °C.
Diskusia k receptu