Domáca huspenina so zeleninou

Marek Petráň
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
Domáca huspenina so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
600 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na výyvar:
2 l
1 ks
2 ks
0,5 kg
2 ks
1 PL
Na plnenie formy:
40 dkg
40 dkg




Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom asi 10 hodín (nesmie prudko vrieť). Vývar scedíme, môžeme jemne ochutiť octom.

  2. 2

    Do misiek dáme zeleninu a uvarené, najemno nakrájané bravčové mäso, zalejeme čírym vývarom a necháme dobre vychladiť. Potom vyklopíme a podávame s nakladanou cibuľkou a čerstvým chlebom.

  3. 3

    Náš tip: Vhodnou prílohou je nakladaná červená cibuľa a čerstvý chlieb.

Diskusia k receptu

prezyvka
10 hodín? Niekto to tu z Pravdy aj rediguje? Tento "kuchár" nepozná "kuktu"? Po našom tlakový hrniec? Nečudujem sa, že na Slovensku sa tak plynárom darí... V tlakovom hrnci už roky robím huspeninu za 40 min. Poprosím redakciu čítajte trocha tieto kuchárske príspevky a hlavne rozmýšľajte.
redakcia
Milý používateľ @prez ývka , myslíme že na tejto stránke ťa nikto neuráža, ani neznevažuje tvoje recepty. Tak to nerob ani ty. Tvoj druhý vulgárny príspevok k tomuto receptu bol vymazaný.
etiennee
Uvar si kotlíkový guláš na ohnisku v kotlíku a v kukte. Bude to to isté?
jarco
Tomu sa hovorí stručné a účinné schladenie účelového rýpala :-) respect, @etiennee
forneta
eeeee......... nikdy som nevedela, ako moze niekto toto jest... paprckyy...y.. ee.... Ale recept je dobry jen keby tam neboli paprcky, ta husta hmota tak by to bolo vyborne!
vabik
ad1- prezyvka: nikde som nevidel spomenutý tlakový hrniec,
ad2- je pravda, že 10 hodín sa mi zdá trošku moc, stíham za 6, ale to vôbec nevadí,
ad3- forneta, použi napríklad jedno koleno neúdené zadné, jedno údené predné, sprav všetko podľa receptu a nakoniec do vývaru /nesmie byť horúci/ rozpusti dve vrecká čírej želatíny ktorá nahradí paprčky.
ejmy911
Hm,niektore komenty su ozaj na zamyslenie,inak,ak by človek poriadne čital tak recept je od p.Mareka Petrana-sef restaurant atd....a tiež nejedavam paprčky,kupim dve,vyvarim a dam zjest psovi alebo mačke,popripade hodim do koša,ved dva kusky stoja 0,40 centou,tak o čo ide?hihi :)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia