Domáca huspenina so zeleninou
Marek Petráň
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
600 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom asi 10 hodín (nesmie prudko vrieť). Vývar scedíme, môžeme jemne ochutiť octom.
- 2
Do misiek dáme zeleninu a uvarené, najemno nakrájané bravčové mäso, zalejeme čírym vývarom a necháme dobre vychladiť. Potom vyklopíme a podávame s nakladanou cibuľkou a čerstvým chlebom.
- 3
Náš tip: Vhodnou prílohou je nakladaná červená cibuľa a čerstvý chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ad2- je pravda, že 10 hodín sa mi zdá trošku moc, stíham za 6, ale to vôbec nevadí,
ad3- forneta, použi napríklad jedno koleno neúdené zadné, jedno údené predné, sprav všetko podľa receptu a nakoniec do vývaru /nesmie byť horúci/ rozpusti dve vrecká čírej želatíny ktorá nahradí paprčky.