Podeľte sa so všetkými milovníkmi dobrého jedla o tipy, čo ste si doma pripravili, alebo čo zaujímavé ste ochutnali. Nech vám to varí, pečie a chutí aj tento mesiac!
@zareagujPodeľte sa so všetkými milovníkmi dobrého jedla o tipy, čo ste si doma pripravili, alebo čo zaujímavé ste ochutnali. Nech vám to varí, pečie a chutí aj tento mesiac!
@zareaguj
Viem, že sama veľmi neprispievam, ale mnohí ste pre mňa každodennou inšpiráciou, pokušením a potešením. Prajem vám radostné a vľúdne ráno.
U mňa bolo dnes “Slovenské rizoto” a cvikla s chrenom.
Ďakujem za štvorlístok 😊
Trafili sme na spoločnú nôtu: ja som mala včera hubovo-šafránové rizoto a cviklové pesto (nefotila som, ale polepším sa!).
Veru, polepši sa 😊 Ja by som to ale tiež neodfotila, nebyť Tvojho 🍀
Inšpiráciou mi bol recept “Kura po sečuánsky” od @tinca
Prajem pekné a slnečné nedeľné poobedie
Aj tebe pekné popoludnie, aj keď u nás nieje slnečné… je teplo ale zamračené a fúka uragán :-(
My sme dnes mali dauphinoise zemiaky podľa James Martin, brokolicu a opečenú tresku.
Akurát sa pečie citrónový koláč a za chvíľu bude s čajom ( čierny s mliekom ).
Tie tvoje šaláty vyzerajú úžasne. Obdivujem a slintám:)
Ďakujem. Je to jednoduchá záležitosť… ☺️
A šálka čierneho čaju s mliekom.
ja teda ešte nie, a to ho zbieram už x rokov. ale myšlienka dobrá, ak sa mi podarí ešte vyraziť na zber, skúsim recept google "fermentovaný medvedí cesnak" blog Eugenika
Ahoj, ja som tento rok okrem tinktúry a pesta vyskúšala aj kvasený podľa tohoto receptu. Myslím, že sa podaril, zajtra bude ochutnávka.
Majte peknú sobotu.
Hodilo by sa to posypať petržlenovou vňaťou - ale straaašne tam leje
Ako dezert boli jahody so šľahačkou.
Začína najlepšie obdobie na čerstvú zeleninu a ovocie, trh je ako výstava - farebné, voňavé a čerstvé produkty. Sem tam sa tam idem len tak prejsť a pokochať oči :-)
Takéto jedlá mám aj ja veľmi rada. Tak isto milujem trhy (okrem toho na Miletičke v BA, ten je otrasný). Atmosféra trhu je nezameniteľná. Naozaj pôsobí na všetky zmysly.
Takéto JA strašne veľmi moc ľúbim! A tá omáčka 😇
Počasíčko máme pekné, je teplo, svieti oskárek … ale fúka vetrisko, hotový uragán.
Už sme sa aj kúpali v mori a opaľovali na pláži :-))
Ako robis tu sparglu so slaninou? Aj ju trochu predvaris? Potom to cele iba nahanas na panvici, naraz sparglu aj slaninu?
Ahoj Afi, na suchej panvici opražim slaninu, hodím na to špargľu, trochu ponaháňam aby sa opražila a pridám maslo. Na tanieri trochu posolím. Zelenú tenšiu špargľu netreba predvárať, bielu hrubšiu áno.
Pá 😘
Dakujem pekne, dobra vila :-), zajtra skusim a dam vediet.
Pekny vikend, aj ked tu je riadna kosa a vietor.
Prajem peknú sobotu
Krásny víkend všetkým!🌼
V nedeľu sme mali opečenú tresku, maslové zemiaky a brokolicu.
Po dlhej ( ozaj dlhej ) dobe nám dnes prší, všetci sme radi. A aj sa trochu schladilo. Vyzerá, že sa to počasie trochu umúdrilo a je také aké má byť! :-))
Príjemný začiatok týždňa prajem všetkým varecháčom.
Navnadila si ma:), tak som si recept na tento koláčik tiež našla a v stredu ho upečiem pre sesternice, ktoré majú prísť. Ďakujem a prajem dobrý začiatok nového týždňa. (Preto mám rada túto diskusiu, lebo je často výbornou inšpiráciou. )
Sesternice si určite pochutia, koláč je dobrý :-)
Chlieb "kamut" je momentálne môj naj, s maslom, cottage cheese, avokádo a uhorka. Posolené a pokorenené, pokvapkané oliváčom. Mňam.
V sobotu som robila sparglu podla teba, len neviem, preco mi nezaostrilo slaninu, snad to prezijes :-)
Blahozelam, vela zdravia prajem vsetkym !!!
Gratulujem!!! A prajem krasne spolocne dni :-)
Blahozelam👏👏👏
Vela zdravia a stastia celej rodinke zelam👍
Zo srdca gratulujem. Krásny chlapček a pekné meno ste mu dali.
Prežiť to snáď prežijem. Len nechápem čo myslíš tým “nezaostrilo mi špargľu”. Dúfam že ti na tento spôsob chutila. Pa
Asi si chybala v skole, ked ste sa ucili citat :-))), ja som pisala, ze mi nezaostrilo slaninu, je rozmazana.
a ano, chutilo, hlavne mne
😂máš pravdu. Určite som chýbala. Keby si videla môj rukopis… tak mi povieš že aj tam som chýbala 😇
Opekala som na slanine podľa vašeho vzoru, zaliala vajičkami, navrch neudenú parenicu.
Niečo aj odo mňa a bez mäsa. Cviklová bomba.
A vies, ze aj mna napadlo vajce? Asi telepatia :-), nabuduce dam aj ja. Som rada, ze si sa ukazala.
Celý tato, prajem všetko dobré!
Tak toto by si sa zavďačila mojej rodine : palacinky s nutelou :-)
A možno aj ja by som si jednu dala, narobila si chute …. 😂
Gratulujem!
Vitaj späť, dávno si tu nebol …. A toto ozaj vyzerá vitamínová bomba, v tomto bláznivom počasí sa veru hodí niečo na imunitu :-)
Na večeru si rodina - po dlhej dobe - spomenula na krupičnú kašu. Polka so škoricou a polka s kakaom. Mňam.
😂 aj ja som sa vždy zavďačila mojim synom ( a chválabohu funguje to dodnes 😇) klasika bola 1L mlieka, 10 vajec a 1/2kg múky. Robila som na 2 panviciach v športovom tempe. Prvá a posledná palacinka bola moja. Inak by sa pri ich sprepáčením žravom tempe k ani jednej nedostala. Pekný pozdrav k Tebe
vitaj na svete krásny nový Varecháč 😘 veľa zdravia a radosti ❤️
Tak som si dopriala až som sa sčemerila 😂
Prešla som recepty a nápady, a po dlhej dobe sme mali pečené bravč.rebierka.
Zapíjali sme pivom alebo červeným vínom. A z upršaného dňa sa stal deň pohodový :-))
Zemiaky slúžili ako podložka pod kura, na plechu.
Ďakujeme za všetky príspevky a komentáre :) Májové pokračovanie obľúbenej diskusie nájdete TU:
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-m...