Rôzne

Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024

redakcia - fotkaredakcia, 2. apríla 2024

Podeľte sa so všetkými milovníkmi dobrého jedla o tipy, čo ste si doma pripravili, alebo čo zaujímavé ste ochutnali. Nech vám to varí, pečie a chutí aj tento mesiac!

@zareaguj


Diskusia k téme

farbuska
@zolik (5.4.2024 17:56)
Trafili sme na spoločnú nôtu: ja som mala včera hubovo-šafránové rizoto a cviklové pesto (nefotila som, ale polepším sa!).
1x zolik
kucharka
@zolik (7.4.2024 16:04)
Aj tebe pekné popoludnie, aj keď u nás nieje slnečné… je teplo ale zamračené a fúka uragán :-(

My sme dnes mali dauphinoise zemiaky podľa James Martin, brokolicu a opečenú tresku.
Akurát sa pečie citrónový koláč a za chvíľu bude s čajom ( čierny s mliekom ).
kucharka
Dnes boli neskoré raňajky alebo skorý obed ( brunch ) - omelete so škvarkami, petrž.vňaťou a zelenými čerstvými čili papričkami.
A šálka čierneho čaju s mliekom.
1x zolik
mamka4
Prosím o radu. Skúšal niekto z Vás naložiť medvedí cesnak do fľašky, aby vykysol ako kapusta? Pohrávam sa s myšlienkou skúsiť aspoň do malej fľašky, recepty sú, ale bojím sa výsledku. Pri červenej repe sa mi to nepodarilo ani podľa x-receptov.
mariamka
@mamka4 (11.4.2024 16:27)
ja teda ešte nie, a to ho zbieram už x rokov. ale myšlienka dobrá, ak sa mi podarí ešte vyraziť na zber, skúsim recept google "fermentovaný medvedí cesnak" blog Eugenika
danda3
@mamka4 (11.4.2024 16:27)
Ahoj, ja som tento rok okrem tinktúry a pesta vyskúšala aj kvasený podľa tohoto receptu. Myslím, že sa podaril, zajtra bude ochutnávka.



zolik
Ja som bola dnes na trhu. Kúpila som krásnu mladú čerstvú špargľu a nové zemiaky. Mám veľmi rada túto špargľu len tak na rýchlo opečenú na slanine.
Majte peknú sobotu.
kuko95
Kura pokminovane s troška jalapenos paprickami kyslá kapusta podliate pivom no čo vám budem hovoriť ..úžasna dobrota 😁
1x zolik
zolik
Po víkende sa snažím spracovať chladničkové zostatky. Tento krát mi vyšli hovädzie roládky plnené slaninou a špargľou so šampiónovou omáčkou.
Hodilo by sa to posypať petržlenovou vňaťou - ale straaašne tam leje


kucharka
Včera bola rýchlovka "pad thai".
Ako dezert boli jahody so šľahačkou.
Začína najlepšie obdobie na čerstvú zeleninu a ovocie, trh je ako výstava - farebné, voňavé a čerstvé produkty. Sem tam sa tam idem len tak prejsť a pokochať oči :-)


zolik
@kucharka (16.4.2024 09:19)
Takéto jedlá mám aj ja veľmi rada. Tak isto milujem trhy (okrem toho na Miletičke v BA, ten je otrasný). Atmosféra trhu je nezameniteľná. Naozaj pôsobí na všetky zmysly.
kucharka
U nás jahňa, kuskus - tabbouleh štýl, a zelené struky. Do 20min bolo jedlo na stole.

Počasíčko máme pekné, je teplo, svieti oskárek … ale fúka vetrisko, hotový uragán.
Už sme sa aj kúpali v mori a opaľovali na pláži :-))