Hovädzí rozbíf
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 20. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Rodinný recept šéfkuchára Vladimíra Morochoviča.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäsko zbavíme blán, osolíme, okoreníme a potrieme olejom, necháme v chladničke odležať 48 hodín. Potom mäsko prudko do červena opečieme na panvici zo všetkých strán. Po opečení vložíme do rozohriatej rúry, pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 20 minút. Dĺžku pečenia si nastavíte časom aj sami. Čím dlhší čas, tým menej ružový je rozbíf.
- 2
Mäso vyberieme a zaťažíme ho ťažkým predmetom, odporúčame takto: do väčšieho hrnca položíme do ružova upečené mäsko, do menšieho nalejeme studenú vodu a položíme ho na mäso. Po úplnom vychladnutí mäsko krájame na veľmi tenké plátky, ktoré ukladáme na tanier. Ideálna náhrada za šunku alebo salámu.
- 3
Tým, že je mäsko pripravené do ružova, ostáva šťavnaté. Podávame so zaváranými dobrôtkami, ako sú hríbiky, uhorky, kapia, baranie rohy či malé cibuľky. Recept si obľúbia tí, čo majú radi surové mäsko na spôsob "tataráka".
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu