Pizza rožteky

matus113 - fotkamatus113, 18. novembra 2009
Pizza rožteky
Foto: Matus113

Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.

4
porcie
130 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

300 ml
1/2
600 g
1 KL
1 KL
1 KL
150 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Do 3 dl teplého mlieka dáme nakvasiť polovicu kvasníc. Necháme vykvasiť cca. 20 min.

  2. 2

    Odvážime si 600 g hladkej múky, pridáme jednu lyžičku soli, oregana a lyžičku vegety a 1,5 dcl oleja. Všetko zmiešame s kváskom. Cesto necháme vykysnúť v teple - približne 30 min.

  3. 3

    Na základnú plnku si pripravíme kečup, pizza korenie a čierne korenie. Pizza rožteky môžeme podľa chuti plniť aj kukuricou, šampiónmi s bazalkou, šunkou, nastrúhaným syrom.

  4. 4

    Na podložke rozvaľkáme cesto. Pohárom s priemerom cca 7 cm urobíme do cesta krúžky. Tie potrieme základnou zmesou a dáme plnku. Vymodelujeme batôžtek, ktorý dáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

  5. 5

    Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ešte syrom. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 150 - 160 stupňov. Rožteky sú hotové za 20 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
forneta
dokonca aj tento recept som sem pridala ja len tam nejde kukurica ani sampijony a syr davam spolu so syrom
Vymazať
ludka1
Ak sú to rožky prečo nevyzerajú ako rožky? Myslela som, že by sa to cesto malo vyváľkať, ak sa to dá , narezať na trojuholníky a zrolovať postupne od širokého konca k úzkemu aby to ako rožok vyzeralo. Ale určite je to fajn!
Vymazať
forneta
ako to powedala ludka... malo by to tak byt ale to mi ani moc newadi... jedine co mi wadi je to... ze... sorryy... niesu rozteky ale rozky... sorry
Vymazať
potvorky
rožteky som už vyskušala su vyborne,hlavne ked ma prist navšteva.
Myslim,že na tom tvare až tak nezaleži a z vlastnej skusenosti viem,
že pri kysnutom ceste udržat tvar je dost naročne,stale totiž pracuje.
Vymazať
retig
Príprava 130 minút!
Kúpime lístkové cesto, pripravíme plnku, .... A budeme mať skvelé rožteky, batôžteky, ...
Ušetríme najmenej 100 minút. Tie venujeme rodine, čítaniu, cvičeniu, leňošeniu, ...
Vymazať
honestka
Taketo "pizza bochnicky" sa originalne volaju "CALZONE".
Inac som este nejedla pizzu, ktora by obsahovala kukuricu, je to chutne, alebo je to u nas take popularne?
Vymazať
tinca
@potvorky prečo? aj z kysnutého cesta sú krásne rožteky, @reting no môžeme si kúpiť aj v stánku hotové pizza rožteky a čítať dlhšie, ale varecha je predsa o varení a pečení
Vymazať
sovka62
@retig : to určite nebude to isté, v lístkovom ceste máš na 250 g múky 250 g tuku. A aj chuť bude určite iná. Každému chutí niečo iné, ale ja by som určite volila tie z kysnutého cesta.
Vymazať
tetuska
súhlasím s tincou a sovkou62, lístkové cesto je dobré, ale kysnuté je niekedy lepšie, celé jedlo má inú chuť, takú domácku a myslím, že o to tu ide...
Ináč keď je reč o llístkovom ceste, už som vyskúšala všelijaké, ale najlepšie sa mi osvedčilo z LIDLA, pekne narastie....
Vymazať
misozj
Pizza cesto sa nerobi s mliekom, takze su to kysnute rozky so syrom :) ale to nemeni nic na fakte ze mozu byt chutne :)
Vymazať
dada2004
Chcem sa opytat...Robim akurat tieto pizza r.dala som si spravit kvasok, no nejak mi to nevislo, ako je na videu..Ake vlastne ma byt mlieko teple, ked sa tam pridava kvasok?Ma byt vlazne alebo horuce alebo...????
Vymazať
kuchticka
@dada , na kazde kysnute cesto musis mat vlazne mlieko, alebo malicko teple. V studenom mlieku to nevykysne a horuce by ti "zabilo" -sparilo kvasinky v drozdi.
Vymazať
kuchticka
@retig , iste to nie je to iste . Pica je pica a ta sa vzdy robi z kysnuteho cesta. Listkove cesto sa da pouzit na vela slanych i sadkych mucnikov, ale potom to nie je PICA, Pozname tiez batozkya plnene roznymi naplnami, ale to je uz o niecom inom.
Vymazať
hildunka
toto cesto robím už dlho a je super. Ja ho "roztiahnem" na plech na viac kusov a naukladám tam všetko, čo chladnička dá. Super cesto
Vymazať
marsis
Výborne chutia aj neskutočne voňajú naplnené nátierkovým maslom vymiešaným s cesnakom. Na cesto z 1 kg múky vymiešame dve nátierkové maslá s dvomi pretlačenými hlávkami cesnaku (ja strúčiky strúham na jemnom strúhadle).
Vymazať
danielas
Tiez sa chystam urobit. Mam rp.temer ten isty,rozdiel je v tom, ze cesto sa da s plnkou do formicky na pirohy. Potom snad maju rovnaky tvar.Ja ich vyskusam asi takto a poslem spravicku
Vymazať
gabikaw
chcem vyskúšať tieto pizza rožky, ale nie je to cesto trochu riedke? Možno keby bolo tuhšie tak by sa dali aj vypracovať rožteky
Vymazať
sherin
vyborny recept aj video, aj prijemny hlas :), ale ja by som oblozene kolieska prikryla prazdnym druhym kolieskom, aby nevytiekla plnka, neboli to rozteky ale buchticky :), KK
Vymazať
danielas
Dnes som ich vyskusala.Cesto som robila z kvasku,ale nedala som ho vykysnut,hned som natenko vygulkala.Niektore som potrela kecupom,trosku struhaneho syra,ine len vajickom. Chutia vyborna,doporucujem.
Vymazať
santik5
ja sa len chcem spýtať. to je originál pizzové cesto?? .. a ešte jednu radu namiesto kečupu si zarobte paradajkový pretlak+čerstve listky oregana alebo bazalky natrhane na menšie kusky a 2 lyžice olivového oleja. od základu to mení chuť :)
Vymazať
cabatko
dnes sme ich doma robili podľa tohto receptíku a sú úžasné... musela som ich pred deťmi len skrývať aby niečo ostalo aj na raňajky a na desiatu... z toto množstva je ich hodne, ale má pocit že nás sa nabudúce budú robiť z dvojitej várky :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia