Foto: Matus113
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Do 3 dl teplého mlieka dáme nakvasiť polovicu kvasníc. Necháme vykvasiť cca. 20 min.
- 2
Odvážime si 600 g hladkej múky, pridáme jednu lyžičku soli, oregana a lyžičku vegety a 1,5 dcl oleja. Všetko zmiešame s kváskom. Cesto necháme vykysnúť v teple - približne 30 min.
- 3
Na základnú plnku si pripravíme kečup, pizza korenie a čierne korenie. Pizza rožteky môžeme podľa chuti plniť aj kukuricou, šampiónmi s bazalkou, šunkou, nastrúhaným syrom.
- 4
Na podložke rozvaľkáme cesto. Pohárom s priemerom cca 7 cm urobíme do cesta krúžky. Tie potrieme základnou zmesou a dáme plnku. Vymodelujeme batôžtek, ktorý dáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
- 5
Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ešte syrom. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 150 - 160 stupňov. Rožteky sú hotové za 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslim,že na tom tvare až tak nezaleži a z vlastnej skusenosti viem,
že pri kysnutom ceste udržat tvar je dost naročne,stale totiž pracuje.
Kúpime lístkové cesto, pripravíme plnku, .... A budeme mať skvelé rožteky, batôžteky, ...
Ušetríme najmenej 100 minút. Tie venujeme rodine, čítaniu, cvičeniu, leňošeniu, ...
Inac som este nejedla pizzu, ktora by obsahovala kukuricu, je to chutne, alebo je to u nas take popularne?
Ináč keď je reč o llístkovom ceste, už som vyskúšala všelijaké, ale najlepšie sa mi osvedčilo z LIDLA, pekne narastie....