Varený lalok

Marek Petráň
chef de cuisine, Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra, 19. novembra 2009
Varený lalok
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
2 PL
10 strúčikov




Postup

  1. 1

    Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením do mäkka. Keď je uvarený, ešte teplý ho obalíme v zmesi z papriky, cesnaku a korenia.

  2. 2

    Podávame dobre vychladený, nakrájaný na tenko.

  3. 3

    Náš tip: Spolu s klobáskou a cibuľou rýchla studená večera.

Diskusia k receptu

58vlasta
Bóóóže, ale robíte chute!...Len nie všade ho dostať kúpiť teraz...
nyja
Nééé, to je strašné. Tučné, to by som asi neprehltla..
sovka62
Milá Nyja, ja som to tiež nejedávala. Keď sa zabíjalo, zvyklo sa to jedávať k obedu, teplé, takže keď sa do laloka zarezalo, vytekala z neho masť. Nedonútili ma ochutnať. Keď som bola na inernáte, kde bývala večera o šiestej a večierka o pol desiatej, bývali sme večer poriadne hladné. Z domu sme znášali kadečo a raz ma spolužiačka ponúkla niečím čo vyzeralo ako paprikovaná slanina. Bola vynikajúca, veľmi mi chutila a chcela som vedieť, čo je to za slanina, keď som takú dobrú nikdy nejedla. Nuž a nebola to slanina, bol to studený paprikový lalok. Viem, že by som nemala, ale raz za rok si z neho kúsok dožičím doteraz.
torticka
Keď sa lalok varí v kyslej kapuste, to je lahôdka. Toto mám rada,ale nie obalené v paprike.
marca
Je to výborné, ale je ho treba dopredu nasoliť a potom je chutnejší. Ked nie je lalok tak sa to dá urobiť aj z prerasteného bôčika.
js9mxd
Aj keď je to nezdravé, raz za čas sa dá porušiť zásady. Keď kolegovia z dediny donesú ochutnať zabíjačku, tak podbradok sa rozchytá medzi prvými.
retig
My si dávame namiesto klobásky či cibule čierny chlieb alebo cereálne žemle, niekto bylinkový čaj, niekto červené víno.
michsamant
No a ja by som si k tomu nakrajala cibulu, odkrojila krajicek chleba, natrela ho horcicou a pomastila pusu tym varenym lalkom :))) co na tom,ze nezdrave, na nieco clovek zomre a uz ked, tak s plnym zaludkom ;)
dajanca
@michsamant - súhlasím...tiež by som sa pridala, tá cibuľa by sa k tomu hodila a možno by som si dala aj cviklu s chrenom.... už asi 20 rokov som si nepochutnala na tejto dobrote :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia