Kuchyňa a vybavenie

Panvica

amandaf - bez fotkyamandaf, 23. novembra 2010

Pekny den prajem,
na vianoce, chcem mamine kupit panvicu. neviete mi niekto poradit, aka znacka, resp. povrch panvice je dobra na zdrave vysmazanie? Teflonove sa rychlo doskriabu, mali sme aj titanove, tie sa zosupali, teraz sa hovori o ocelovych, ale napr. Tescoma sa pripeka.
Mate niekto skusenosti prosim?
Dakujem
Amanda

@zareaguj


Diskusia k téme

ketty3811
Teraz su nejaké nové panvice s keramickým povrchom.Bohužial ich nemám odskúšané,ale možno niektorá varecháčka ich má doma,tak ti poradí.:-)
babi
Ja som mala to šťastie, že som tu na vareche vyhrala panvicu GreenPan a musím povedať že je skvelá.
sovka62
Ja už som z panvíc na nervy. Už som vyskúšala všetko, okrem tých keramických a vždy mi niečo vadilo. Najnovšie mám titánové, asi pol roka, tie by mali odolné a všestranne použiteľné. Ale netrafil by vás šľak, keď si v návode prečítate "nikdy neklaďte panvicu na oheň prázdnu". Tak ako mám opekať bez tuku? Mám tú flaksňu mäsa švacnúť do studenej panvice a potom to dať zohrievať? To by asi dopadlo! Takže do nej nalejem olej, ten rozpálim a pridám mäso. Ale kde je potom to zdravé varenie bez tuku!?
zdezda
sovka :-)))))), máš svätú pravdu, je to paradox a diléma priam hamletovská:-)
frezia68
@sovka :no,neviem či je to titán.Mám jednu asi 16 rokov,vtedy hriešne drahá a práve sa dáva mäso na prázdnu a či je dosť horúca,skúšali sme tak že sme striekli vodu.Ak sa vytvorili guličky-bola pripravená na mäso....a ak so ho chcela obrátiť,tak až vtedy,ak samo povolilo,nie na silu......a to sa o chvíľu aj uvolnilo.A netreba žiadnu masť,hoci sa môže dať.Divný titán,asi napodobenina?
tinca
ja som už tiež vyskúšala more panvic a na každej niečo nájdem
marianne69
Vsetky teflonove a titanove panvice u nas postupne skoncili v kontajnery(osupali sa)najlepsia panvice co mam, su z nerezovej ocele,jednu mam uz 15 rokov a furt je dobra.Stale su ako nove.Teraz som si kupila este 2 a mam klud.Mozete ich drhnut ako len chcete a cim len chcete.Su Suuuper.Ine uz nechcem.
sovka62
@frezia , veď preto ma triafa šľak, lebo keď tú titanovú panvicu predvádzali, nahrieval ju prázdnu! Ale v návode je niečo iné! Nechcem ju zničiť, tak som to zatiaľ neriskla.
babi
teraz ma napadlo ,ja som si kúpila síce rajnicu, ale v ponuke majú aj panvice zn. Eurolux Exclusiva a na tej sa dá aj nasucho bez oleja. pozri www.wsinternational.cz
2010
Po vela rokoch pocuvania reklamnych sloganov nepocuvam nikoho ale si tiez davam pozor aby rucka nemala ziadne "akrobaticke" vyvrtky z umelej hmoty alebo z ineho materialu , v podstate aby sa dala lahko cistit a hlavne aby sa dala strcit do truby alebo pod grill.U nas sa vari s olivovym olejom takze ziadne na sucho.Plus som lenivy lestit nerezove , takze skoncil som s takymi to .
 www.cookware.com/Calphalon-DR165P-CPH1009.html...

cokomilka
ja najradšej používam oceľovú kvalitnú panvicu z nerezovej ocele s dvojitým dnom, tá neprihára, možno ju drhnúť s drátenkou a tým, že má dvojité dno je odolná voči prirýchlemu pripekaniu. Okrem toho sa mi nedostávajú do jedla kúsky teflónu a preto je ekologická. keď vypnem horák, tak ešte sa v nej jedlo dorobí, lebo dvojité dno uchováva energiu.
alexdidi
Používam panvice Green Pan a som s nimi veľmi spokojná....hlavne,že môžem aj s rúčkou do rúry
evas13
@sovka62 titanovú panvicu stačí len pierkom natrieť, musí tam biť slabí povlak oleja. Predviedol mi to , keď som si ju kupovala.
sovka62
@fr ézia, je titánová, pohľadala som návod. @Evas13 , áno, tento kvapol kvapku oleja a zotrel ho papierovou utierkou. Ale to je aj tak panvica prázdna, alebo sa to ráta, že už v nej niečo je?
jeka
ja používam tefal a som sňou velmi dpokojná
tondula
Ja používam tiež s keramickým povrchom - najmä kvôli deťom. Kúpila som si riady v e-shope www.peknetaniere.sk - majú tam o.i. veľký výber kvalitných hrncov, panvíc... Ja mám značky SILIT - sú naozaj kvalitné a aj pekné :-)