Mascarpone torta
Mascarpone torta

Ružová dáma fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 14. mája 2024
Ružová dáma (fotorecept)
Foto: helena10

Torta s korpusom bez múky a s mascarpone-tvarohovým krémom.

30 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Ružový korpus bez múky:
4 ks
90 g
3 PL teplá
2 bal. (v prášku)
2 KL
Na potretie korpusu:
 domáci
Na navlhčenie piškót a korpusu:
2 KL (40 %)
Okrem toho:
Tvarohovo-mascarpone krém:
250 g
140 g
3 PL (16 %)
2-3 PL
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľahám s cukrom, prilejem po lyžiciach teplú vodu. Potom pridám malinový puding s práškom do pečiva a dobre vymiešam. Nakoniec primiešam vyšľahaný sneh z bielkov.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm, ktorú som vyložila papierom na pečenie, aj boky. Môžete použiť aj formu 24 cm. Vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňov pečiem cca 30 minút. Kontrola špajľou. Čas pečenia závisí od veľkosti formy a vlastnosti vašej rúry.

  3. 3

    Vychladnutý upečený korpus rozkrojím na 2 časti približne rovnako hrubé... Prvú časť natieram domácim černicovým džemom a vložím do obruče. Piškóty namáčam v malinovom sirupe zmiešaným s rumom. Namočené piškóty poukladám na černicový džem.

    Ružová dáma (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mascarpone, tvarohu, smotany a cukru vyšľahám krém, ktorý natriem na piškóty. Na krém položím druhý plát navlhčený zostatkom sirupu s rumom. Vrch natriem džemom a potriem ho trochou krému. Odložím do chladničky. Z krému si odložím máličko aj na natieranie bokov torty.

    Ružová dáma (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec tortu ozdobím podľa seba.

    Ružová dáma (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu