Ružová dáma fotorecept
Foto: helena10
Torta s korpusom bez múky a s mascarpone-tvarohovým krémom.
na 180-190 °C
Suroviny
Ružový korpus bez múky: | |
4 ks |
|
90 g |
|
3 PL teplá |
|
2 bal. (v prášku) |
|
2 KL |
|
Na potretie korpusu: | |
domáci |
|
Na navlhčenie piškót a korpusu: | |
|
|
2 KL (40 %) |
|
Okrem toho: | |
|
|
Tvarohovo-mascarpone krém: | |
250 g |
|
140 g |
|
3 PL (16 %) |
|
2-3 PL |
|
Zdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vyšľahám s cukrom, prilejem po lyžiciach teplú vodu. Potom pridám malinový puding s práškom do pečiva a dobre vymiešam. Nakoniec primiešam vyšľahaný sneh z bielkov.
- 2
Hotové cesto vylejem do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm, ktorú som vyložila papierom na pečenie, aj boky. Môžete použiť aj formu 24 cm. Vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňov pečiem cca 30 minút. Kontrola špajľou. Čas pečenia závisí od veľkosti formy a vlastnosti vašej rúry.
- 3
Vychladnutý upečený korpus rozkrojím na 2 časti približne rovnako hrubé... Prvú časť natieram domácim černicovým džemom a vložím do obruče. Piškóty namáčam v malinovom sirupe zmiešaným s rumom. Namočené piškóty poukladám na černicový džem.
- 4
Z mascarpone, tvarohu, smotany a cukru vyšľahám krém, ktorý natriem na piškóty. Na krém položím druhý plát navlhčený zostatkom sirupu s rumom. Vrch natriem džemom a potriem ho trochou krému. Odložím do chladničky. Z krému si odložím máličko aj na natieranie bokov torty.
- 5
Nakoniec tortu ozdobím podľa seba.
Tiež mascarpone torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu