Foto: Matus113
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z nich.
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu umyjeme a dáme ju variť do vody. Pridáme klobásku a údené mäso. Vodu mierne osolíme, pridáme rascu, čierne korenie a necháme variť. Zalejeme sušené hríby teplou vodou a necháme napučať.
- 2
Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme červenú papriku a vlejeme do kapustnice
- 3
Pridáme tiež hríby. Pridáme najemno nastrúhaný zemiak. Keď je mäso uvarené nakrájame ho spolu s klobásou. Vrátime do kapustnice a chvíľu povaríme.
- 4
Pokiaľ máte radi môžete pridať smotanu na varenie - potom ešte raz rozvaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemiaky práveže sú veľmi dobrá ingrediencia do väčšiny mastných polievok a tam patrí aj kapustnica, ktorá obsahuje veľa mäsa. Aj keď... ako správne bolo podotknuté... platí, že iný kraj - iný mrav... pretože všade sa robí trochu iná "domáca" kapustnica. Každopádne čo ja viem, tak zemiaky sa bežne pridávajú do kapustníc. Tvoja poznámka je síce správna, ale má aj riešenie. Napríklad my doma varíme ošúpané + nadrobno pokrájané zemiaky vopred v osolenej čistej vode, t.j. v samostatnom hrnci - zvlášť iba zemiaky. Po 30 minútach varenia zemiakov, tieto pridáme do polievky (môžme ich spolu nechať pokojne aj zavariť). Ak sú totiž zemiaky varené v kyslej vode (v juške - t.j. v šťave z kvasenej kapusty) alebo napríklad aj v octovej vode... alebo jednoducho v "kyslej vode", tak budú tvrdé. Aj keď by si ich varil 2 hodiny, stále budú mať divnú chuť a zachovanú tvrdosť. Jednodudcho povedané... nebudú správne uvarené.