
Foto: Matus113
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z nich.
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu umyjeme a dáme ju variť do vody. Pridáme klobásku a údené mäso. Vodu mierne osolíme, pridáme rascu, čierne korenie a necháme variť. Zalejeme sušené hríby teplou vodou a necháme napučať.
- 2
Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme červenú papriku a vlejeme do kapustnice
- 3
Pridáme tiež hríby. Pridáme najemno nastrúhaný zemiak. Keď je mäso uvarené nakrájame ho spolu s klobásou. Vrátime do kapustnice a chvíľu povaríme.
- 4
Pokiaľ máte radi môžete pridať smotanu na varenie - potom ešte raz rozvaríme.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu