Recepty, kde je parmezán
Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...
Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie.
Tento recept naviac...
Penne s bazalkovým pestom
Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená
Bazalkové pesto
Tohto roku sa bazalke mimoriadne darilo. Teraz jej hrozí, že pôjde do kvetu tak som...
Šafranové rizoto
Pokrájanú šalotku speníme v kastróle na rozpálenom olivovom oleji a pridáme ryžu. Prehrejeme ju a zalejeme...
Lasagne
Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme...
Krémová brokolicovo-hrášková polievka
Receptov na krémové polievky je tu už síce veľa, ale pridám aj ja jeden. ...
Paradajkové a paprikové brusketky
Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))
Lasagne
Ja lasagne moc nemusím ale tieto milujeme, tak dufam, že si ich aj vy trochu...
Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...
Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....
Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou,
olivami, ...
Mangoldové cestoviny v paradajkovej omáčke
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Na troche oleja speníme jarnú cibuľku a pridáme natrhaný čerstvý...
Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...
Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na
teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme
kruh.
Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...
Domáce pesto
Komerčný recept<br />
Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza guľky
Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme...
Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...
Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...
Morčacia roláda s plnkou
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky...
Baklažánové ravioli
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička....
Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...
Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.

Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...

Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac...

Penne s bazalkovým pestom
Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená

Bazalkové pesto
Tohto roku sa bazalke mimoriadne darilo. Teraz jej hrozí, že pôjde do kvetu tak som...

Šafranové rizoto
Pokrájanú šalotku speníme v kastróle na rozpálenom olivovom oleji a pridáme ryžu. Prehrejeme ju a zalejeme...

Lasagne
Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme...

Krémová brokolicovo-hrášková polievka
Receptov na krémové polievky je tu už síce veľa, ale pridám aj ja jeden. ...

Paradajkové a paprikové brusketky
Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))

Lasagne
Ja lasagne moc nemusím ale tieto milujeme, tak dufam, že si ich aj vy trochu...

Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...

Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....

Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...

Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...

Mangoldové cestoviny v paradajkovej omáčke
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Na troche oleja speníme jarnú cibuľku a pridáme natrhaný čerstvý...

Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...

Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme kruh.

Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...

Domáce pesto
Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...

Pizza guľky
Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme...

Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...

Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...

Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...

Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...

Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...

Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...

Morčacia roláda s plnkou
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky...

Baklažánové ravioli
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička....

Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...

Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.