Šalát v pizzovej miske

Jozef Lakatos
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 12. septembra 2011
Šalát v pizzovej miske
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10-12 minút
príprava
4 minút
na 250 °C

Suroviny

400 g
100 g
100 g (upečeného alebo uvareného )
1 hlávka
100 g
100 g
2 ks
100 g
40 g
z 1 citróna
30 g, strúhaný




Postup

  1. 1

    Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a na ohňovzdornú misku dáme cesto, aby malo tvar misky a upečieme v rúre.

  2. 2

    Medzitým urobíme šalát: Hlávkový šalát rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a uložíme na porcelánovú alebo sklenenú misu. Na listy dáme kúsky pokrájaného mäsa, syra a šunky. Šampiňóny, reďkovky a karotku, pokrájané na plátky, okoreníme a zalejeme nálevom z oleja a citrónovej šťavy. Všetko dôkladne premiešame a necháme uležať.

  3. 3

    Nakoniec posypeme postrúhaným parmezánom. Keď pizzová „miska“ vychladne, naložíme do nej šalát a podávame.

Diskusia k receptu

cica2
tento recept sa mi velmi páči, zbožňujem šaláty a zaujimavé s tým pizzovým cestom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia