Šalát v pizzovej miske
Jozef Lakatos
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 12. septembra 2011
šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne, 12. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10-12 minút
príprava
príprava
4 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
100 g (upečeného alebo uvareného ) |
|
1 hlávka |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
40 g |
|
z 1 citróna |
|
|
|
30 g, strúhaný |
|
Postup
-
1
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a na ohňovzdornú misku dáme cesto, aby malo tvar misky a upečieme v rúre.
- 2
Medzitým urobíme šalát: Hlávkový šalát rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a uložíme na porcelánovú alebo sklenenú misu. Na listy dáme kúsky pokrájaného mäsa, syra a šunky. Šampiňóny, reďkovky a karotku, pokrájané na plátky, okoreníme a zalejeme nálevom z oleja a citrónovej šťavy. Všetko dôkladne premiešame a necháme uležať.
- 3
Nakoniec posypeme postrúhaným parmezánom. Keď pizzová „miska“ vychladne, naložíme do nej šalát a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu