Stejk pod bylinkovou krustou
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 22. augusta 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |  | 
| 100 ml |  | 
| 150 g (čerešničky) |  | 
|  | |
|  | |
| Bylinková krusta: | |
| 100 g |  | 
| 1 KL |  | 
| 5 pl, nasekaná |  | 
| 2 KL |  | 
| 2 KL |  | 
| 50 g, strúhaný |  | 
| Omáčka: | |
| 200 ml |  | 
| 150 g, čerstvé |  | 
| 2 pl |  | 
| 50 g |  | 
| 50 g |  | 
| 1 kl |  | 
| 0,02 cl |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom, rozmixujeme a naformované na porcie uložíme do chladničky. 
- 2
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na približne 200 g stejky, v ktorých spravíme rezom noža tašky, ktoré naplníme mozarelovými čerešničkami. Mäso okoreníme, posolíme z oboch strán a potrieme olejom. 
- 3
Na panvici opečieme mäso do zlata a navrch položíme krustu a dopekáme asi 15 minút v rúre pri teplote 180 oC. 
- 4
Upečené mäso dáme na tanier a na panvicu s výpekom dáme maslo, zelené korenie – trochu ho orestujeme, zalejeme koňakom, ktorý necháme odpariť, a pridáme základnú prírodnú šťavu. Povaríme, pridáme škrobovú múčku, smotanu a pred koncom varenia vložíme na veľmi krátky čas jahody. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu