Stejk pod bylinkovou krustou

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 22. augusta 2011
Stejk pod bylinkovou krustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 ml
150 g (čerešničky)
Bylinková krusta:
100 g
1 KL
5 pl, nasekaná
2 KL
2 KL
50 g, strúhaný
Omáčka:
200 ml
150 g, čerstvé
2 pl
50 g
50 g
1 kl
0,02 cl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom, rozmixujeme a naformované na porcie uložíme do chladničky.

  2. 2

    Hovädziu sviečkovicu nakrájame na približne 200 g stejky, v ktorých spravíme rezom noža tašky, ktoré naplníme mozarelovými čerešničkami. Mäso okoreníme, posolíme z oboch strán a potrieme olejom.

  3. 3

    Na panvici opečieme mäso do zlata a navrch položíme krustu a dopekáme asi 15 minút v rúre pri teplote 180 oC.

  4. 4

    Upečené mäso dáme na tanier a na panvicu s výpekom dáme maslo, zelené korenie – trochu ho orestujeme, zalejeme koňakom, ktorý necháme odpariť, a pridáme základnú prírodnú šťavu. Povaríme, pridáme škrobovú múčku, smotanu a pred koncom varenia vložíme na veľmi krátky čas jahody.

Diskusia k receptu

sisok
super recept...nesoli sa cervene maso az po tepelnej uprave, aby nedrzalo v sebe tolko vody?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia