Stejk pod bylinkovou krustou
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 22. augusta 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 100 ml |
|
| 150 g (čerešničky) |
|
|
|
|
|
|
|
| Bylinková krusta: | |
| 100 g |
|
| 1 KL |
|
| 5 pl, nasekaná |
|
| 2 KL |
|
| 2 KL |
|
| 50 g, strúhaný |
|
| Omáčka: | |
| 200 ml |
|
| 150 g, čerstvé |
|
| 2 pl |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 1 kl |
|
| 0,02 cl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom, rozmixujeme a naformované na porcie uložíme do chladničky.
- 2
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na približne 200 g stejky, v ktorých spravíme rezom noža tašky, ktoré naplníme mozarelovými čerešničkami. Mäso okoreníme, posolíme z oboch strán a potrieme olejom.
- 3
Na panvici opečieme mäso do zlata a navrch položíme krustu a dopekáme asi 15 minút v rúre pri teplote 180 oC.
- 4
Upečené mäso dáme na tanier a na panvicu s výpekom dáme maslo, zelené korenie – trochu ho orestujeme, zalejeme koňakom, ktorý necháme odpariť, a pridáme základnú prírodnú šťavu. Povaríme, pridáme škrobovú múčku, smotanu a pred koncom varenia vložíme na veľmi krátky čas jahody.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu