Paštrnákové knedličky s rukolovým pestom fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Zemiaky a paštrnák si očistíme a pripravíme si zvyšné suroviny na knedličky.
-
2
Na kocky nakrájané zemiaky a paštrnák uvaríme v pare domäkka. Zemiaky cca 20 minút, paštrnák 10 minút.
-
3
Zemiaky a paštrnák zmiešame a roztlačíme na kašu. Necháme vychladnúť.
-
4
K vychladnutej kaši pridáme žĺtka,
-
5
kukuričný škrob,
-
6
soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový oriešok.
-
7
Vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trochu múky.
-
8
Z cesta formujeme valček s priemerom asi 3 cm.
-
9
Valček cesta krájame na cca 2cm hrubé kolieska, ktoré roztlačíme vidličkou.
-
10
Knedličky necháme 10 minút odpočívať.
-
11
Uvaríme ich v slanej vriacej vode. Vyberáme hneď ako vyplávajú na povrch. Knedličky môžeme z jednej strany opiecť na panvici potretej olejom.
-
12
Suroviny na pesto (okrem oleja) rozmixujeme. Na záver postupne prilievame olej podľa potreby, zľahka premixujeme. Presný pomer surovín neuvádzam. Robila som podľa chuti. Horkasté pesto sa výborne hodí k sladkastej chuti paštrnáku.
-
13
Recept je zo stránky http://www.whatsforlunchhoney.net
Diskusia k receptu