Foto: katka78
Nenáročná príprava z ľahko dostupných surovín.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, uložíme na vymastený plech, posypeme korením na americké zemiaky a upečieme takmer domäkka.
-
2
Zeleninu nakrájame a na grilovacej panvici postupne z oboch strán opečieme. Baklažán podľa veľkosti krájame buď na kolieska (ak je väčší), alebo na plátky pozdĺžne (ak je menší, ako som mala aj ja).
-
3
Cukinu a cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak môže byť aj vcelku.
-
4
Zeleninu postupne vrstvíme na zemiaky.
-
5
Podlejeme trochou vývaru (alebo vína), môžme pridať vetvičku rozmarínu a na 10 minút vložíme do rúry (cca 200°C), aby sa chute prepojili. Tento krok však môžme úplne vynechať a zeleninu priamo servírovať. V takom prípade ale musia byť zemiaky upečené úplne.
-
6
Servírujeme posypané strúhaným parmezánom.
ďakujem všetkým za komenty :)