Lazaňový tunel s jelením ragú
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. novembra 2011
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (pliecko, orez) |
|
250 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
|
|
150 g |
|
Postup
-
1
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a pomleté jelenie mäso. Opražíme ich a pridáme paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka.
- 2
Pripravíme bešamel tak, že na panvici roztopíme maslo, pridáme múku, opražíme ju, zalejeme studeným mliekom a miešame metličkou 10 minút, aby sa netvorili hrudky. Pridáme nastrúhaný parmezán, soľ a muškátový kvet. Gaštany na špičke narežeme a pečieme v rúre pri 185 stupňoch 10 minút. Ošúpeme ich a nasekáme k mäsu.
- 3
Nádobu na lazane vytrieme olejom a po vrstvách ju napĺňame. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 stupňoch 40 minút, na konci posypeme syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu