Lazaňový tunel s jelením ragú

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. novembra 2011 17:22
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Lazaňový tunel s jelením ragúFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g (pliecko, orez)
250 g
100 g
40 g
50 g
100 g
60 g
50 g
100 ml
100 g
50 g
300 ml
50 g
10 g
150 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a pomleté jelenie mäso. Opražíme ich a pridáme paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Pripravíme bešamel tak, že na panvici roztopíme maslo, pridáme múku, opražíme ju, zalejeme studeným mliekom a miešame metličkou 10 minút, aby sa netvorili hrudky. Pridáme nastrúhaný parmezán, soľ a muškátový kvet. Gaštany na špičke narežeme a pečieme v rúre pri 185 stupňoch 10 minút. Ošúpeme ich a nasekáme k mäsu.

  3. 3

    Nádobu na lazane vytrieme olejom a po vrstvách ju napĺňame. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 stupňoch 40 minút, na konci posypeme syrom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist