Talianske lasagne

prskavkaa - fotkaprskavkaa, 7. januára 2012

Lasagne po mojom

Suroviny

Bolonská omáčka:
1 PL
1
1 strúčik
500 g
1 plechovka nakrájané
2 PL alebo podľa chuti
4 PL
Syrová omáčka (bešamel):
50 g
50 g
600 ml
125 g strúhaný
1/2 ČL strúhaný
Ďalej:
12 plátov
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Bolonská omáčka: Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, oregano, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.

  2. 2

    Syrová omáčka: V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.

  3. 3

    Do pekáča dajte neuvarené pláty, potom bolonskú omáčku, na to dajte syrovú omáčku, postrúhaný parmezán Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch a posypeme strúhaným syrom. Pečte v predohriatej rúre na 200°C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky. Lasagne necháme 30 minút postáť a potom podávame.

  4. 4

    Dobrú chuť! Foto pridám neskôr :-)

Diskusia k receptu

marianna76
ó paráda, ukladám, určite spravím, ešte som nerobila, práve som kúpila plátky... dúfam a verím, že sa mi podaria.... a že aj mojim chlapom budú chutiť
slappo
ja chodievam k dcere raz za cas na lasagne je to skoro stejny recept a to si zoberiem este aj domov,ked byvala 3 roky v US tak som drzal dietu , skusil som na SK ale o nicom az raz Vajnoroch to bolo ok.
slappo
ja chodievam k dcere raz za cas na lasagne je to skoro stejny recept a to si zoberiem este aj domov,ked byvala 3 roky v US tak som drzal dietu , skusil som na SK ale o nicom az raz Vajnoroch to bolo ok.
cchikung
Talianske lasagne sú rôzne.Sú fantastické.Najradšej ich mám však s doma urobeným cestom na rezance.Je to však piplačka a tak som si kúpila v lidli.Teraz už len urobiť ragú a ide sa na vec.
ada13
dnes skusam,prave sa pecu,som zvedava,lebo zatial som na to nemala odvahu,potom napisem,ako dopadli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia