Lasagne po mojom
Suroviny
Bolonská omáčka: | |
1 PL |
|
1 |
|
1 strúčik |
|
500 g |
|
1 plechovka nakrájané |
|
2 PL alebo podľa chuti |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Syrová omáčka (bešamel): | |
50 g |
|
50 g |
|
600 ml |
|
125 g strúhaný |
|
1/2 ČL strúhaný |
|
Ďalej: | |
12 plátov |
|
strúhaný |
|
Postup
-
1
Bolonská omáčka: Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, oregano, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.
- 2
Syrová omáčka: V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.
- 3
Do pekáča dajte neuvarené pláty, potom bolonskú omáčku, na to dajte syrovú omáčku, postrúhaný parmezán Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch a posypeme strúhaným syrom. Pečte v predohriatej rúre na 200°C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky. Lasagne necháme 30 minút postáť a potom podávame.
- 4
Dobrú chuť! Foto pridám neskôr :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu