Syrové tyčinky fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 30. decembra 2011
Syrové tyčinky (fotorecept)
Foto: pivonka

Nedávno som objavila na internete takéto super tyčinky, je to fakt rýchlovka.

15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balíček, rozvaľkané
1 ks, rozšľahané
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Vaľkané lístkové cesto potrieme časťou rozšľahaného vajíčka. Syr najemno nastrúhame a posypeme cesto. Ja som mala poruke syr s modrou plesňou a tak som neodolala a použila namiesto parmezánu.

    Syrové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto preložíme pozdĺžne na polovicu a pritlačíme. Môžeme aj trochu povaľkať. Nakrájame tyčinky 1,5 - 2 cm široké.

    Syrové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú tyčinku niekoľkokrát skrútime a dáme na plech. Potrieme zvyškom vajíčka. Vzhľadom k tomu, že v nich bol slaný syr, už som ich nesolila.

    Syrové tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre, dozlata.

    Syrové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
robila som aj so syrom aj s mletými škvarkami,sú výborné, máš ich pekné, jedna ako druhá
pivonka
Ďakujem za milé komentáre. Áno, sú aktuálne, na Silvestra stihnete. Hotové sú "co by dup".
ancicka
Z listkovým cestom je to raz-dva.Pekné sú aj pre oko.
cica2
skvelý nápad...kk...máš ich krásne:-)
marijanka712
v jednoduchosti je krása a dobrota je na stole k tomu len dobré vinko a dobrá atmosféra -vydarili sa ti a je to výborný a rýchlý nápad....
vavan
nádherne sa ti vydarili,superrýchlovka
katkos
super, mam Nivu, syr aj listkove cesto, ide sa na to... Silvester za rohom... dufam, ze aj stastnejsi Novy rok, takze ho uprimne prajem vsetkym varechacom... aj tej nevariacej populacii
abend
@pivonka , sto bodový recept, netreba žiaden komentár, už je v mojej KK.
pivonka
Tak som rada, že sa vám tyčinky páčia! Veselo zakončite starý rok a všetkým veľa šťastia v novom roku!
zirafninka1
mame radi slane tycinky.. ale nikdy ma nenapadlo pred stacanim ich takto prelozit. uzasna inspiracia. jednoduche a mnam.
pivonka
@janager , s tým rozdelením príspevku už niekto nedávno problém mal, to nič. . Pozrela som si tebou odporúčaný recept a som zaskočená. Vôbec si ho nepamätám, hoci som ho komentovala. Nedala som si ho do kk, ale to som napravila, lebo sa mi tiež veľmi páči. Pesto si robíš, alebo kupuješ?
janger
@pivonka , pesto kupujem hotove. A okrem toho som do toho namrvila aj kozi syr. Neviem, ci mas kozi syr rada, ale bolo to strasne dobre. Uz som ich piekla dvakrat.
pivonka
@janager , ako dieťa mi u babky núkali piť kozie mlieko, babka chovala kozu. Naozaj mi nechutilo, nemohla som ho piť. Asi preto som na kozí syr nemala doteraz odvahu. Keď sa tu ale v poslednom čase objavilo toľko zaujímavých receptov na kozí syr, tak som dnes vyrazila do Billy za ním, ovšem momentálne nemali. Nevzdám to a skúsim, chute sa menia. Veľmi vítam recepty, ktoré už niekto odskúšal a osvedčili sa mu, takže tebou odporúčané tyčinky určite skúsim. Keď už má rodina rada upečené, budem viac piecť slané. Ďakujem za tip.
janger
@pivonka , len skus, mne osobne kozi syr velmi chuti. Ten, co som pouzila, to bol taky makky, cerstvy (mlady syr). V povodnom recepte nebol pouzity, aj bez neho su tie palicky iste dobre. Ja som nahodou vtedy, ked som isla piect, mala ten syr doma, tak reku dam aj ten do toho...A chutilo nam vsetkym :-).
medulienka122
doba dobu nájde, čo celým svetom prejde...presne tak, ako v rozprávke - včera ma tento recept vytiahol z kaše, keď som rýchlo musela vyčarovať pohostenie., len som ho natrela škvarkovou pomazánkou, lebo žiadny aromatický syr doma nebol. S vďakou som spomínala na teba , Pivonka
pivonka
Pozerám si hlavnú stránku Varechy, o.i. sú tam aj nové syrové tyčinky. Čítam nové komentáre a tam jeden na syrové tyčinky (hneď som ich spolu priradila) - a naraz, že - S vďakou som spomínala na teba , Pivonka. Ja? To musí byť omyl. Až potom som si uvedomila, že aj ja mám uverejnený recept na syrové tyčinky.
Potešila si ma, @medulienka. Vidím, že aj varecháčky, ktoré nekomentujú, recepty zakladajú a používajú. Som rada, že ti môj recept pomohol.
silvia68
Tak tento som si zaradila do zlatého fondu overených receptov. Robila som ho už veľakrát, syry obmieňam a vždy je to super. A hlavne je to rýchlovka, ktorá chutí všetkým.
pivonka
@silvia68 , ty si mi dnes spravila krásny večer, toľko uznania, si ma veľmi potešila.
Áno, tieto tyčinky sú rýchlovka, treba ich zatáčať trikrát, musím to doplniť do receptu.
darinka16
Ďakujem za recept, lubime kupované, ale tieto budú určite lepšie, vyskúšam, všetko naj v novom roku a diki
pivonka
Ahoj, @darinka16 ! Vyskúšaj, myslím, že budeš spokojná. Ak kúpiš vaľkané cesto, ani nemusíš vyťahovať dosku, spravíš rovno na plechu. Tyčinky zakrúť 3x, aby si udržali pekný tvar.
Aj ja tebe prajem všetko najlepšie v novom roku, nech sa Ti darí.
vierina
Robievam ich aj ja, ale namiesto syra dávam slaninku na tenúčko nakrájanú.
apea
mňam. a so slaninkou musia byť tiež super. viem si všeličo v nich predstaviť. dnes urobím.
pivonka
So slaninkou som neskúšala. Lístkové cesto je dosť tukové, obávala by som sa, že slaninka by to ešte pritvrdila. Ale skús, možno to bude fajn.
anna087
Včera zožali tieto tyčinky veľký úspech,len s jednou chybou ,bolo ich málo,:)
babkamt
včera som sa nechala inšpirovať tvojim receptom, okrem pagáčov som spravila aj tvoje tyčinky. Pochutila som si na nich.
helena64
...prezerám si rp na slané pečivo, lebo mám za úlohu ho napiecť na oslavu viacej druhov a nájdem perfektný rp, ktorý hneď aj ukladám. Kúpila som 3 lístkové cesta na iné pečivo, ale urobím tie. Nemá to chybu. Ďakujeeem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia