Foto: naivemutant
Jednoduchý a rýchlý, cestovinový recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a necháme zovrieť.
- 2
Kým nám voda vrie pripravíme si omáčku. Do stredne veľkej panvice nalejeme 1/2 hrnčeka oleju, na 30 sekúnd v ňom povaríme prelisovaný cesnak (6 strúčikov), potom pridáme paradajky, pokrájanú bazalku, červenú mletú papriku, čierne korenie a soľ. Varíme príbližne 7 minút kým nám paradajky zmäknú, no dávame pozor aby nám z nich nevznikla ,,džaba".
- 3
Do vriacej vody dáme capellini a varíme na miernom ohni, kým nám nezmäknú. Zmäknuté cestoviny precedíme.
- 4
Precedené cestoviny dáme do veľkého hrnca a poriadne premiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme nastrúhaný parmezán.
- 5
Naservírujeme. (kto má rád olivy, tak ich môže taktiež použiť do tejto omáčky.
- 2
Diskusia k receptu