Capellini s bazalkou a paradajkami

naivemutant - fotkanaivemutant, 22. augusta 2011

Jednoduchý a rýchlý, cestovinový recept.

6
porcií
5 minút
príprava
15 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
6 strúčikov prelisovaný
18 Veľké
500 g
450 g
1/2 hrnčeku




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a necháme zovrieť.

  2. 2

    Kým nám voda vrie pripravíme si omáčku. Do stredne veľkej panvice nalejeme 1/2 hrnčeka oleju, na 30 sekúnd v ňom povaríme prelisovaný cesnak (6 strúčikov), potom pridáme paradajky, pokrájanú bazalku, červenú mletú papriku, čierne korenie a soľ. Varíme príbližne 7 minút kým nám paradajky zmäknú, no dávame pozor aby nám z nich nevznikla ,,džaba".

    Capellini s bazalkou a paradajkami - obrázok 2
  3. 3

    Do vriacej vody dáme capellini a varíme na miernom ohni, kým nám nezmäknú. Zmäknuté cestoviny precedíme.

    Capellini s bazalkou a paradajkami - obrázok 3
  4. 4

    Precedené cestoviny dáme do veľkého hrnca a poriadne premiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme nastrúhaný parmezán.

    Capellini s bazalkou a paradajkami - obrázok 4
  5. 5

    Naservírujeme. (kto má rád olivy, tak ich môže taktiež použiť do tejto omáčky.

    Capellini s bazalkou a paradajkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

jarco
O tomto druhu cestovín som ešte nepočul. Vyskúšam. Capellini sa ti zdá sa trochu rozvarili, ale inak to vyzerá veeeľmi jedlo.
nazarboncuk
pekné, jednoduché jedlo...@jarco capellini vyzerajú ako naše "niťovky" :) myslím, že to budú tenučké špagety, či? ;)
cica2
rada vyskúšam aj podľa teba, vyzerá to supér:)
agora
super, mám rada bazalku, paradajky, mňam....
huck
určite velmi chutne! Len capellini su najjemnejšie , najtenšie špagety a preto pozor- varia sa len 3 minuty!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia