Toskánska polievka Carabaccia fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 1. januára 2012

Aj keď som pol silvestrovskej noci spokojne prespala a nepotrebujem "vyrovnávak", počasie vonku priam kričí, aby si človek dal do žalúdka niečo teplučké. Keď som hladala recept na nový chlieb v mojej novej knižke od Carol Fields Italian Baker, našla som tam túto zaujímavú polievku. Nepoznala som, preto som musela hneď skúsiť. Musím priznať, že je lepšia ako famózna francúzska cibulačka - aspoň pre mňa - a stane sa stálicou v mojej kuchyni. Treba vyskúšať -holt, Toskánsko sa nezaprie!!!!

4-5
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks väčšia
3 ks čerstvá
4 stonky
2 PL
1 L
400 g
4 plátky, starší
  strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrovno si nakrájame cibule, mrkvu a zeler. Na olivovom oleji osmahneme, osolíme, okoreníme, podlejeme asi 150ml vývaru a prikryté na veľmi slabom stupni dusíme asi hodinu.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrazený hrášok prelejeme trochou teplého vývaru a necháme niekoľko minút postáť.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vývar z hrášku zlejeme k dusenej zelenine, dolejeme zvyšný vývar.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu hrášku pridáme do polievky.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyšnú polovicu rozmixujeme na hladké pyré.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme takisto do polievky, ktorú necháme prevrieť.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na olivovom oleji si opečieme krajce chleba. Toto bol moj vlastný s brusnicami.

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečený krajec chleba dáme na dno taniera, zalejeme polievkou...

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...posypeme parmezánom a podávame. Dobrú chuť!

    Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Talianska kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

frezia68
Dnes som varila ľahkú polievku z hlávkového šalátu-lahoda.Ale pri čítaní toho receptu asi zajtra neodolám,robíš mimoriadne chute.
sovka62
Toskánsko, moja láska! Keby sa dalo, tak sa presťahujem, cítim sa tam neskutočne dobre. Už len kvôli tomu polievočku vyskúšam, nech si ten krásny kraj trochu priblížim. Ďakujem za recept.
marcy
vyskúšame,dnes s chuťou dojedáme kapustnicu č. 2...nastal čas vyskúšať niečo nové :)
pivonka
Nevyhnutne musím zaradiť do môjho jedálnička takéto zdravé a pritom chutné jedlá. Tvoja polievka mi padla akurát do rany. Musí byť výborná, ide do KK.
alexdidi
Asi máme rovnaké chute.Dnes som varila takmer rovnakú polievku(vlastný nápad,nie pod názvom toskánska),len som do nej nemixovala hrášok a nezalievala chlebík.Bola tiež výborná.Nabudúce bude toskánska.
evusik
@tizian1cat aj keď to u nás na Nový rok nie je zvykom, môj muž si dnes navaril zeleninovú polievku, ale takú, že veľa veľa zeleniny a trochu vývaru... a tiež sme nepotrebovali vyprošťovák len už sme prejedení ťažkých jedál a žiadalo sa niečo ľahšie :-)
tvoja polievka vyzerá výborne a ten chlebík s brusnicami, mňam :-)
jerica
@tizian1cat priznám sa dobrovolne , nevedela som že varievam toskánsku polievku,príjmi môj kompliment k všetkým Tvojim receptom,sú
jerica
pre mňa veľkou inšpiráciou :-)
nie som doma,sme u syna na PC tak akosi som na niečo klikla preto doknčený koment na 2x.
marianna76
krásna polievka, mám rada Talianske recepty.... určite zajtra spravím, lebo kapustovú sme práve dojedli.
oliviana
Skvelý recept, hneď po prečítaní som sa nevedela dočkať, kedy ju budem môcť variť. Výsledok bol bezchybný, Taliani sú naozaj majstri chutí. Teším sa na ďalšie podobné receptíky.
44pepe
Vyskúšané len s malou obmenou...Namesto stopkového zeleru som použil klasický a paráda...Vynikajúca polievka...