Foto: tizian1cat
Aj keď som pol silvestrovskej noci spokojne prespala a nepotrebujem "vyrovnávak", počasie vonku priam kričí, aby si človek dal do žalúdka niečo teplučké. Keď Zobraziť celý popisAj keď som pol silvestrovskej noci spokojne prespala a nepotrebujem "vyrovnávak", počasie vonku priam kričí, aby si človek dal do žalúdka niečo teplučké. Keď som hladala recept na nový chlieb v mojej novej knižke od Carol Fields Italian Baker, našla som tam túto zaujímavú polievku. Nepoznala som, preto som musela hneď skúsiť. Musím priznať, že je lepšia ako famózna francúzska cibulačka - aspoň pre mňa - a stane sa stálicou v mojej kuchyni. Treba vyskúšať -holt, Toskánsko sa nezaprie!!!!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrovno si nakrájame cibule, mrkvu a zeler. Na olivovom oleji osmahneme, osolíme, okoreníme, podlejeme asi 150ml vývaru a prikryté na veľmi slabom stupni dusíme asi hodinu.
-
2
Mrazený hrášok prelejeme trochou teplého vývaru a necháme niekoľko minút postáť.
-
3
Vývar z hrášku zlejeme k dusenej zelenine, dolejeme zvyšný vývar.
-
4
Polovicu hrášku pridáme do polievky.
-
5
Zvyšnú polovicu rozmixujeme na hladké pyré.
-
6
Pridáme takisto do polievky, ktorú necháme prevrieť.
-
7
Na olivovom oleji si opečieme krajce chleba. Toto bol moj vlastný s brusnicami.
-
8
Opečený krajec chleba dáme na dno taniera, zalejeme polievkou...
-
9
...posypeme parmezánom a podávame. Dobrú chuť!
tvoja polievka vyzerá výborne a ten chlebík s brusnicami, mňam :-)
nie som doma,sme u syna na PC tak akosi som na niečo klikla preto doknčený koment na 2x.