Krídelka v slaninke

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 18. septembra 2011
Krídelka v slaninke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
20 g
2 ks
20 g
2 stonky
100 g
100 g
100 ml
150 g
50 ml
100 ml
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať.

  2. 2

    Medzitým pripravíme rizoto z ryže arborio (nepreplachujeme!). Speníme šalotku a cesnak, pridáme ryžu a restujeme, kým nie je ryža sklovitá. Potom zastriekneme vínom, pridáme vývar a za stáleho miešania pomaly varíme 15 minút.

  3. 3

    Po uvarení pridáme zblanšírovaný špenát a dochutíme soľou a parmezánom a zjemníme smotanou.

  4. 4

    Krídelká vyberieme z marinády, obalíme prosciuttom a dáme piecť na 200 stupňov Celzia 12 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Prosciutto je slanina ? Keby to naše prasa vedelo aké je svetové.
Abdul, prosciuto ( aj pršút) je sušená šunka, tá z Lídla ju nahradí.