Krídelka v slaninke

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 18. septembra 2011
Krídelka v slaninke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
20 g
2 ks
20 g
2 stonky
100 g
100 g
100 ml
150 g
50 ml
100 ml
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať.

  2. 2

    Medzitým pripravíme rizoto z ryže arborio (nepreplachujeme!). Speníme šalotku a cesnak, pridáme ryžu a restujeme, kým nie je ryža sklovitá. Potom zastriekneme vínom, pridáme vývar a za stáleho miešania pomaly varíme 15 minút.

  3. 3

    Po uvarení pridáme zblanšírovaný špenát a dochutíme soľou a parmezánom a zjemníme smotanou.

  4. 4

    Krídelká vyberieme z marinády, obalíme prosciuttom a dáme piecť na 200 stupňov Celzia 12 minút.

Diskusia k receptu

abdul
Prosciutto je slanina ? Keby to naše prasa vedelo aké je svetové.
evanaaa
Abdul, prosciuto ( aj pršút) je sušená šunka, tá z Lídla ju nahradí.
abdul
@evanaaa : To som poznal, len v názve receptu je písaná slaninka a v surovinách prosciutto . A slanina nie je sušená šunka ani v alkoholovom opojení. -:))
tinca
no tak hodné šéfkuchára, nech prepáči, ale to nerozozná slaninu od prosciuto? Asi názov mal byť iný, alebo teda požiť slaninku napr.anglickú
vcelka
Zase začne tretia svetová...? Však tam dajte, čo máte. Niekto slaninku, niekto šunku... niekto možno kukuričný list...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia