Krídelka v slaninke
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 18. septembra 2011
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 18. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať.
- 2
Medzitým pripravíme rizoto z ryže arborio (nepreplachujeme!). Speníme šalotku a cesnak, pridáme ryžu a restujeme, kým nie je ryža sklovitá. Potom zastriekneme vínom, pridáme vývar a za stáleho miešania pomaly varíme 15 minút.
- 3
Po uvarení pridáme zblanšírovaný špenát a dochutíme soľou a parmezánom a zjemníme smotanou.
- 4
Krídelká vyberieme z marinády, obalíme prosciuttom a dáme piecť na 200 stupňov Celzia 12 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu