Foto: gman
toto jedlo som tak nejako dal dohromady, ked som bol u mojej sestry na thanksgiving
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
nakolko mame styri male cvikle, odtrhneme si styri kusy alobalu. na spodok nalejeme trochu olivoveho oleja, cviklu posolime, pokorenime a dame piect na 180stupnov, 40min
- 2
potom si sprudka nasucho opecieme steak, v zavislosti od hrubky tak 1-3min maximalne z kazdej strany, vlozime do rury k cvikle a pecieme 30min max a nechame 10min odpocivat na teplom mieste
- 3
medzitym si pripravime vingrette. 1diel citronovej stavy, 4diely olivoveho oleja, trosku horcie, sol, cierne korenie. vsekto zmiesame
- 4
ked si stek odpocnienie, nakrajame ho na tenke platky, poukladame na salat, pokvapame vinegrette, posypeme parezanom (najlepsie na hobliny), oblozime cviklou a podavame.
- 5
DOBRU CHUT
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@agora , dakujem, kapary som uuuplne opomenul
Ale môže to byť dobré, aj keď cviklu som ešte nepiekla a myslím si že 4 ks by boli pre mňa pre samu - málo.