Hrubé rezance s rukolovým pestom fotorecept

alexola - fotkaalexola, 26. augusta 2011
Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept)
Foto: alexola

Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na zber asi po 6 dňoch a keďže jej je dosť, treba ju spracovávať. Dnes som bola sama, tak som si trúfla na experiment- domáce cestoviny, no budem ho musieť opakovať, aby som sa zdokonalila...

1
porcia
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 ČL
Na pesto:
30 ks
6 ks
1 PL
4 malé plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a oleja som sa hodnú chvíľu snažila vypracovať cesto.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto sa mi podarilo spracovať a vyvaľkať na maximálnu hrúbku cca 2mm. Následne som si valčekom predpripravila rezance. Cca 1 hodinu som ich nechala v takomto stave, neskôr som ich uvarila v slanej vode.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rukolového pesta som použila domácu rukolu, orechy para, parmezán a olivový olej. Suroviny som vymiešala v mixéri.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rajčinky som narezala a reznou časťou obalila v strúhanke, potom som ich na troške oleja opražila (iba zo strúhankovej časti)

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky pripravené suroviny uložíme na tanier a konzumujeme.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
milé varecháčky, ako som písala v úvode, valček mi sestra priniesla z Talianska.. ani ja som ho ešte na SK nevidela, ale netvrdím, že sa tu nedá zohnať... Ďakujem za komentáre :)
Saška si šikulka, krásny rcp, foto no a samozrejme aj ten valček. Vykúmaj či nejde zohnať aj tu. A tanier nemá chybu.
@viera1 pozerala som to radielko, ale to je riadna pálka na tie rezance, prichádzalo by do úvahy to za 631.- alebo 785.- čk. To za to, že je to nerezové, ale to čo má Sáška to je drevený valček, ten by toľko nestál.
ešte dobre že si si trúfla na tento experiment, oplatilo sa a fakt sa ti rezance a receptík, krásne vydaril. Velmi sa mi páči aj ten valček:)Domáce rezance sú najlepšie a rada by som ochutnala s tým rukolovým pestom:)....aj ten tanier je peknučký
@cica2 ďakujem pekne, komentár od Vás vždy poteší:)) @tinca milé od Vás, že takto myslíte aj na ďalších varecháčov, ktorí by takýto valček chceli :)) vďaka @tati2008 dobrý stolár by valček buď urobil úplne inak (pretože tento je vraj frézovaný v zlom smere a dlho nevydrží) alebo by sa takou maličkosťou ani nezaoberal, lebo má veľa dôležitejšej roboty :) otec je stolár, takže valček hneď prešiel jeho kritikou :D

Pridaj komentár k receptu: