Hrubé rezance s rukolovým pestom fotorecept

alexola - fotkaalexola, 26. augusta 2011
Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept)
Foto: alexola

Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na zber asi po 6 dňoch a keďže jej je dosť, treba ju spracovávať. Dnes som bola sama, tak som si trúfla na experiment- domáce cestoviny, no budem ho musieť opakovať, aby som sa zdokonalila...

1
porcia
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 ČL
Na pesto:
30 ks
6 ks
1 PL
4 malé plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a oleja som sa hodnú chvíľu snažila vypracovať cesto.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto sa mi podarilo spracovať a vyvaľkať na maximálnu hrúbku cca 2mm. Následne som si valčekom predpripravila rezance. Cca 1 hodinu som ich nechala v takomto stave, neskôr som ich uvarila v slanej vode.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rukolového pesta som použila domácu rukolu, orechy para, parmezán a olivový olej. Suroviny som vymiešala v mixéri.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rajčinky som narezala a reznou časťou obalila v strúhanke, potom som ich na troške oleja opražila (iba zo strúhankovej časti)

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky pripravené suroviny uložíme na tanier a konzumujeme.

    Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Cestoviny, Obed, Večera, Lacné jedlá, Cestoviny

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi zaujímavé od začiatku až do konca a myslím, že to je aj výborné jedlo. Prvý krát vidím taký valček, super.
babi
Mňa zaujal hlavne ten valček , recept, tiež fajn
tatranka
Tiež ma zaujal ten válček.Nikde som sa s ním zatiaľ nestretla v žiadnom predaji.
sonulienka
Aj mňa zaujal valček samozrejme aj recept musí to byť dobré ale kde by sme mohli dostať ten valček určite by to potešilo aj viaceré varechárky.
alexola
milé varecháčky, ako som písala v úvode, valček mi sestra priniesla z Talianska.. ani ja som ho ešte na SK nevidela, ale netvrdím, že sa tu nedá zohnať... Ďakujem za komentáre :)
sonulienka
no fakt je to tam ale keď mňa zaujal recept a krásne foto úvod som nečítala. Ďakujem za odpoveď.
evusik
recept super, valček super.... ale ten tanier? krásny!
alexola
@sonulienka to vôbec nevadí, som rada, že fotka zaujala :)
@evusik žiaľ, je to jedináčik, ale o to krajší.. niesla som ho cez pol dediny, aby si mohol užiť svoju slávu na vareche :) ďakujem
tinca
Saška si šikulka, krásny rcp, foto no a samozrejme aj ten valček. Vykúmaj či nejde zohnať aj tu. A tanier nemá chybu.
dajanca
to musela byť dobrota... :-)
...treba priviesť kamión valčekov- u varecháčov by išli na dračku...:-))
tinca
@viera1 pozerala som to radielko, ale to je riadna pálka na tie rezance, prichádzalo by do úvahy to za 631.- alebo 785.- čk. To za to, že je to nerezové, ale to čo má Sáška to je drevený valček, ten by toľko nestál.
alexola
práve som od sestry zistila, že ten valček stál cca 4 EUR
cica2
ešte dobre že si si trúfla na tento experiment, oplatilo sa a fakt sa ti rezance a receptík, krásne vydaril. Velmi sa mi páči aj ten valček:)Domáce rezance sú najlepšie a rada by som ochutnala s tým rukolovým pestom:)....aj ten tanier je peknučký
tinca
ja som hľadala ten valček aj na baníckom jarmoku, ale nemali ho
tati2008
Myslim si,ze take radielko by spravil aj dobry stolar na Slovensku.
alexola
@cica2 ďakujem pekne, komentár od Vás vždy poteší:)) @tinca milé od Vás, že takto myslíte aj na ďalších varecháčov, ktorí by takýto valček chceli :)) vďaka @tati2008 dobrý stolár by valček buď urobil úplne inak (pretože tento je vraj frézovaný v zlom smere a dlho nevydrží) alebo by sa takou maličkosťou ani nezaoberal, lebo má veľa dôležitejšej roboty :) otec je stolár, takže valček hneď prešiel jeho kritikou :D