Foto: alexola
Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na zber asi po 6 dňoch a keďže jej Zobraziť celý popisSestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na zber asi po 6 dňoch a keďže jej je dosť, treba ju spracovávať. Dnes som bola sama, tak som si trúfla na experiment- domáce cestoviny, no budem ho musieť opakovať, aby som sa zdokonalila...
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajca a oleja som sa hodnú chvíľu snažila vypracovať cesto.
-
2
Cesto sa mi podarilo spracovať a vyvaľkať na maximálnu hrúbku cca 2mm. Následne som si valčekom predpripravila rezance. Cca 1 hodinu som ich nechala v takomto stave, neskôr som ich uvarila v slanej vode.
-
3
Do rukolového pesta som použila domácu rukolu, orechy para, parmezán a olivový olej. Suroviny som vymiešala v mixéri.
-
4
Rajčinky som narezala a reznou časťou obalila v strúhanke, potom som ich na troške oleja opražila (iba zo strúhankovej časti)
-
5
Všetky pripravené suroviny uložíme na tanier a konzumujeme.
@evusik žiaľ, je to jedináčik, ale o to krajší.. niesla som ho cez pol dediny, aby si mohol užiť svoju slávu na vareche :) ďakujem
...treba priviesť kamión valčekov- u varecháčov by išli na dračku...:-))
www.cukrar-shop.wbs.cz/Radylka-na-testo.html?razeni=3...
www.mall.sk/kuchyne-nastroje/kuechenprofi-valcek-na...