...ďalší z mojich obľúbených receptov na rizoto, no čo ja za to môžem, že mi tak veľmi chutia? :D
porcie
Suroviny
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| biela časť (menší) | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 600-800 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| alebo iný tvrdý syr | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ryžu dobre prepláchneme, necháme odkvapkať. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájaný pór a prelisovaný cesnak. Po chvíľke pridáme ryžu, prehrejeme ju a prilejeme asi za šálku horúceho vývaru. Na miernom ohni za občasného miešania varíme a postupne prilievame vývar, aby sme mali stále kašovitú konzistenciu.
- 2
 Medzitým na panvici dosklovita opražíme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú papriku a po chvíľke dusenia i cuketu. Zhruba po 2-3min. pridáme olúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Ochutíme provensálskymi bylinkami (rozmarín, tymian, saturejka, bazalka, estragón), osolíme, okoreníme ...už len prehrejeme a odstavíme.
- 3
 Na záver zeleninu zľahka vmiešame do uvarenej ryže, do ktorej sme pridali trochu masla a postrúhaný syr. Do zjedenia :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


zeleninka sa priam núka do hrnca v záhrade..