Foto: maartina
...ďalší z mojich obľúbených receptov na rizoto, no čo ja za to môžem, že mi tak veľmi chutia? :D
porcie
Suroviny
1 hrnček |
|
biela časť (menší) |
|
2-3 strúčiky |
|
1 |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
|
|
600-800 ml |
|
|
|
|
|
|
|
alebo iný tvrdý syr |
|
Postup
-
1
Ryžu dobre prepláchneme, necháme odkvapkať. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájaný pór a prelisovaný cesnak. Po chvíľke pridáme ryžu, prehrejeme ju a prilejeme asi za šálku horúceho vývaru. Na miernom ohni za občasného miešania varíme a postupne prilievame vývar, aby sme mali stále kašovitú konzistenciu.
- 2
Medzitým na panvici dosklovita opražíme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú papriku a po chvíľke dusenia i cuketu. Zhruba po 2-3min. pridáme olúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Ochutíme provensálskymi bylinkami (rozmarín, tymian, saturejka, bazalka, estragón), osolíme, okoreníme ...už len prehrejeme a odstavíme.
- 3
Na záver zeleninu zľahka vmiešame do uvarenej ryže, do ktorej sme pridali trochu masla a postrúhaný syr. Do zjedenia :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zeleninka sa priam núka do hrnca v záhrade..