Pekáč zo záhrady

Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 26. septembra 2011
Pekáč zo záhrady
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g malé
125 g
1 ks, malá
1 ks
1 ks
1/2 ks
 rôzne tvary a veľkosti
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a necháme v celku.

  2. 2

    Počas varenia zemiakov nakrájame cibuľu, pór a na rozohriatom oleji ich podusíme s rozdrveným cesnakom. Hríby očistíme a rozpolíme, prípadne pokrájame na menšie kúsky. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na plátky. To isté spravíme s cuketou. Papriku tiež použijeme nakrájanú.

  3. 3

    Pripravenú zmes vložíme k cibuli do panvice a zľahka premiešame. Do pekáča alebo zapekacej misy dáme zemiaky, na ne pripravenú masu a znova zemiaky. Po povrchu polejeme trochou oleja a vložíme do rúry.

  4. 4

    Pečieme na 250 0C 30 minút. Po vybratí z rúry celú masu opatrne premiešame, dozdobíme paradajkami, petržlenovou a zelerovou vňaťou a posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Pani Renátka, samé zdravé suroviny, to si viem predstaviť , kompletný jesenný zber v upravenej kráse a podobe na tanieri, všetko dostupné, len sa tak prehýbajú stoly na trhu zeleninou ktorá je v recepte,olej a syr s maslom je v regáloch marketu,papaníčko pre nás skôr narodených, perfektné !!!! :-)

Pridaj komentár k receptu: