Pekáč zo záhrady
Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 26. septembra 2011
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 26. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a necháme v celku.
- 2
Počas varenia zemiakov nakrájame cibuľu, pór a na rozohriatom oleji ich podusíme s rozdrveným cesnakom. Hríby očistíme a rozpolíme, prípadne pokrájame na menšie kúsky. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na plátky. To isté spravíme s cuketou. Papriku tiež použijeme nakrájanú.
- 3
Pripravenú zmes vložíme k cibuli do panvice a zľahka premiešame. Do pekáča alebo zapekacej misy dáme zemiaky, na ne pripravenú masu a znova zemiaky. Po povrchu polejeme trochou oleja a vložíme do rúry.
- 4
Pečieme na 250 0C 30 minút. Po vybratí z rúry celú masu opatrne premiešame, dozdobíme paradajkami, petržlenovou a zelerovou vňaťou a posypeme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu