Krémové rizoto s cuketou a hráškom

irenaw - fotkairenaw, 21. januára 2012
Krémové rizoto s cuketou a hráškom
Foto: irenaw

Krémové rizotá máme s dcérou veľmi rady. Všetky, ktoré sme skúsili, nám chutia a vraciame sa k nim. Toto konkrétne pred časom varil Jamie Oliver pre mníchov pri svojom putovaní Talianskom. Hneď na druhý deň som ho prvýkrát spravila :)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
2-3 strúčiky
200 g
1 dl
750 ml
200 g
1 ks
1-2 PL
100-150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V širokom hrnci zahrejeme olej, vsypeme nadrobno posekanú šalotku a cesnak a opečieme do sklovita. Pridáme ryžu a chvíľu popražíme. Zalejeme vínom a za stáleho miešania necháme vsiaknuť. Pridáme naberačku vývaru, stále miešame. Počkáme kým nevsiakne, potom pridáme ďalší vývar a tak postupne do uvarenia ryže, celkovo asi 15-20 minút. V polovici varenia pridáme hrášok. 5 minút pred koncom varenia pridáme cuketu umytú a nakrájanú na drobné kocky. Spolu dovaríme. (Ak máme možnosť a chceme to skúsiť, tak pred odstavením z plameňa vmiešame očistené cuketové kvety pokrájané na menšie kusy). Odstavíme, vmiešame maslo a nastrúhaný syr. Môžeme posypať bylinkami alebo ich zamiešať do rizota. Ja som dala čerstvú pažítku. Necháme 2-3 minútky postáť a podávame.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Nikdy som nemala rada ryžu,až kým som prvýkrát nejedla rizoto pripravené takýmto spôsobom.Teraz robím len takto,ale s cuketou som ešte nerobila.Vyskúšam,môže to byť výborné.Cukety mám veľmi rada a vždy musí byť nejaká v chladničke.

Pridaj komentár k receptu: