Rôzne

Langoše!

mimka946 - fotkamimka946, 5. júna 2013

Ano viem je tu vela receptov no skusala som 3 od nemenovanych
varechačov/čiek no cesto bolo strasne a po upeceni chutili ako
pagač alebo nejaky riadne obschnuty posuch..preto prosim o
overene recepty.Dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

jeka
Dávaj do cesta kyslú smotanu
vareska3000
Pekny vecer prajem ,ja som asi 2 roky dozadu nasla tu na Vareche ,od jednej pani super recept ,robim z neho vsetko kysnuteho charakteru :))) Hlavne teda langose ,tie lubime velmi : 400g hl.muky, 70ml oleja, 1/3 prask.do peciva, polku kvasnic, sol, 240ml teplej vody. Vsetko zmiesame ,kvasok nerobim kvasnice rovno rozdrobim do muky. Vymiesim a dam kysnut. Toto cesto ma nikdy nesklamalo .
sovka62
@mimka , zabudni na smotanu, mlieko, vajcia, olej a neviem čo ešte všetko sa v receptoch do langošov pridáva. Ak nechceš koláč, ale taký langoš ako si kúpiš v stánku, stačí múka, soľ, voda a droždie. Potom už len tuk, na ktorom budeš pražiť a (pre mňa) cesnak a soľ. Na mastný langoš nepridávam tatársku, smotanu, syr, kečup a pod., ale to už každému podľa chuti.
 varecha.pravda.sk/recepty/langose-ako-od-balatonu/4057-re...
alena45
tiež robím ako Sovka, múka, voda, soľ a droždie. Nechám vykysnúť, potom urobím z cesta pomúčenými rukami bochníčky, prikryjem utierkou a cca o 10 minút začnem vytvarovávať langoš, ale už olejovými rukami, olej mám pripravený v miske, a rovno ich dávam na rozpálený olej. Olejové preto, lebo ak vytvarovávaš pomúčenými rukami, tak Ti rýchlo horí olej.
jeka
Takéto ako Sovka robím aj ja(receptík bol pri miske kyske),ale kvôli starkým som davala aj smotanu(cesto robené na dvakrát),je tzv."lacný recept na langoše"
kamila785
ja roky robím langoš 1kg hl. múky+ jeden bal. suš. kvasníc, osolím a zarobím s teplou vodou, nechám vykysnúť- urobím asi 10ks . cesto nie veľmi riedke, keď dáš kys. smotanu, môžeš nechať zakryté v chladničke a upečieš len koľko budeš potrebovať.