Foto: danculka
Najlepšie,keď je pomarančová trebars na pečenie,alebo hokaido..,môže byť aj biela potom použijeme kurkumu ako farbivo,,,recept som vyčítala v ruskej BURDE a prispôsobila som si Zobraziť celý popisNajlepšie,keď je pomarančová trebars na pečenie,alebo hokaido..,môže byť aj biela potom použijeme kurkumu ako farbivo,,,recept som vyčítala v ruskej BURDE a prispôsobila som si ho k mojim podmienkam...naozaj nemá chybu,robila som s HOKAIDOM,ktoré mi dala Dorisa...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500g na kocky |
|
80g |
|
1 veľká nakrájaná nadrobno |
|
300ml |
|
podľa svojej chuti |
|
podľa svojej chuti |
|
trošku |
|
300g |
|
600ml alebo bujon |
|
syr: | |
90g strúhaný |
|
125g strúhaný |
|
20g |
|
20g |
|
Postup
-
1
Očistenú tekvicu pokrájema na kocky..
-
2
cibuľu tiež..a dáme na maslo popražiť..
-
3
zalejeme polovicou mlieka...ke´d sa vyvarí dolejeme zvyšok a povaríme do mäkka pridáme korenimy podľa svojej chuti...
-
4
umytú ryžu uvaríme vo vývare,alebo bujóne..
-
5
syry som si nastrúhala ,žltý použijem hneď, ako dám do tekvicovej hmoty ryžu a polovicu parmezánu tiež..farebný syr použijem pri podávaní,ako dekor sa zvyšným parmezánom...
-
6
rizoto je hotové...
-
7
Dobrú chuť!!
Diskusia k receptu