Najlepšie,keď je pomarančová trebars na pečenie,alebo hokaido..,môže byť aj biela potom použijeme kurkumu ako farbivo,,,recept som vyčítala v ruskej BURDE a prispôsobila som si Zobraziť celý popisNajlepšie,keď je pomarančová trebars na pečenie,alebo hokaido..,môže byť aj biela potom použijeme kurkumu ako farbivo,,,recept som vyčítala v ruskej BURDE a prispôsobila som si ho k mojim podmienkam...naozaj nemá chybu,robila som s HOKAIDOM,ktoré mi dala Dorisa...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500g na kocky |
|
| 80g |
|
| 1 veľká nakrájaná nadrobno |
|
| 300ml |
|
| podľa svojej chuti |
|
| podľa svojej chuti |
|
| trošku |
|
| 300g |
|
| 600ml alebo bujon |
|
| syr: | |
| 90g strúhaný |
|
| 125g strúhaný |
|
| 20g |
|
| 20g |
|
Postup
-
1
Očistenú tekvicu pokrájema na kocky..
-
2
cibuľu tiež..a dáme na maslo popražiť..
-
3
zalejeme polovicou mlieka...ke´d sa vyvarí dolejeme zvyšok a povaríme do mäkka pridáme korenimy podľa svojej chuti...
-
4
umytú ryžu uvaríme vo vývare,alebo bujóne..
-
5
syry som si nastrúhala ,žltý použijem hneď, ako dám do tekvicovej hmoty ryžu a polovicu parmezánu tiež..farebný syr použijem pri podávaní,ako dekor sa zvyšným parmezánom...
-
6
rizoto je hotové...
-
7
Dobrú chuť!!









Diskusia k receptu