Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Rajčiny s čiapočkami

Bravčové mäso

Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku,...

prazdny

Teľací eintopf s koreňovou zeleninou

Hlavné jedlá

Taká pouličná zmes - má to niečo z ragú aj frikassé, guláša aj perkeltu, či...

prazdny

Sójové plátky so špenátom a bešamelovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme špenát...

prazdny

Šampiňóny na baklažánovom pyré

Hlavné jedlá

Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom...

prazdny

Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou

Cestoviny

Ravioli sú jedny z najjednoduchších cestovín, ktoré si môžeme pripraviť doma ... to aspoň je uvedené...

prazdny

Polenta s údenými kačacími prsami

Hlavné jedlá

Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...

prazdny

Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou

Cestoviny

Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo,...

prazdny

Plnené šampiňóny s hríbovo-syrovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Potešenie pre oči aj chuťové poháriky.

prazdny

Musaka so zemiakmi

Hovädzie mäso

Musaka sa robí na mnoho spôsobov. Základom je baklažán a mäso. Aj Varecha už nejaké...

prazdny

Roquefortové palmičky

Bezmäsité jedlá

Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú....

prazdny

Polievka Minestrone

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...

prazdny

Pikantná, ale tiež voňavá dobrota

Slané chuťovky

Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit...

prazdny

Lasagne so syrom

Hovädzie mäso

Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac, ako 10 rokov. Recepty...

prazdny

Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino

Cestoviny

Cestoviny s cesnakom, olivovým olejom a chilli. Azda najjednoduchší recept na cestoviny aký poznám...

prazdny

Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou

Hlavné jedlá

Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...

prazdny

Jahňací guláš s knedličkami

Hlavné jedlá

Podobny recept s knedlickami na vareche uz je. Ja pripajam moju verziu s jahnacim masom....

prazdny

Rímske špenátové lasagne

Cestoviny

Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme...

prazdny

Caesar šalát

Kuracie mäso

Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept...

prazdny

Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi

Cestoviny

Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....

prazdny

Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom

Kuracie mäso

Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...

prazdny

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

prazdny

Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone

Bravčové mäso

Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....

prazdny

Gnocchi s hovädzím ragú

Hovädzie mäso

Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...

prazdny

Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom

Predjedlá

Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....

prazdny

Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Cestoviny

Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...

prazdny

Najjednoduchší karfiol

Bezmäsité jedlá

Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže...

prazdny

Timbálek z lesných húb s brusnicami

Večera

Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...

prazdny

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami

Bravčové mäso

Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

prazdny

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom

Hlavné jedlá

Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

prazdny

Lasagne s čerstvým špenátom

Cestoviny

Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...

prazdny

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...

prazdny

Teľacie Marengo

Hlavné jedlá

V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

prazdny

Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami

Bravčové mäso

Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...

prazdny

Špičkové rizoto so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...

prazdny

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi

Večera

Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...