Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 4. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 4. decembra 2011

Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do taštičky a opečieme po obidvoch stranách na oleji.
- 2
Na druhej panvici speníme maslo, vložíme bobule hrozna, osmažíme, pridáme lyžicu hroznového džemu, prilejeme červené víno a málo povaríme. Šťavu prepasírujeme a prilejeme do výpeku. Nastrúhaný parmezán nasypeme na rozpálenú panvicu, po opečení ním prsia dozdobíme.
- 3
Mandľová ryža: do udusenej ryže pridáme opečené lupene mandlí a zľahka premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu