Kuracia taštička s mandľovou ryžou

Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 4. decembra 2011
Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
120 g
1 ks
100 g
500 g
150 g
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do taštičky a opečieme po obidvoch stranách na oleji.

  2. 2

    Na druhej panvici speníme maslo, vložíme bobule hrozna, osmažíme, pridáme lyžicu hroznového džemu, prilejeme červené víno a málo povaríme. Šťavu prepasírujeme a prilejeme do výpeku. Nastrúhaný parmezán nasypeme na rozpálenú panvicu, po opečení ním prsia dozdobíme.

  3. 3

    Mandľová ryža: do udusenej ryže pridáme opečené lupene mandlí a zľahka premiešame.

Diskusia k receptu

renulienka
...v Cerenanoch sme boli na svadbe a chutilo nam velmi, a pan Filo je velmi prijemny clovek...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia