Husacie prsia a zemiakové carpaccio fotorecept

andurejka - fotkaandurejka, 18. októbra 2011
Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept)
Foto: andurejka

Keď vymyslí (a často aj sám pripraví) večeru náš "tatiko", je to vždy niečo originálne, zväčša mäsové, ale hlavne - neodolateľne chutné! A tak Zobraziť celý popisKeď vymyslí (a často aj sám pripraví) večeru náš "tatiko", je to vždy niečo originálne, zväčša mäsové, ale hlavne - neodolateľne chutné! A tak nám nedávno doma rozvoniaval tymián a pečené mäsko z husi :)

2
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

carpaccio:
príloha:
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Najskôr sme si nakrájali zemiaky na tenké plátky a vykúpali ich v oleji, ktorý sme si predtým ochutili troškou sušeného cesnaku, citrónovým tymianom a červenou paprikou.

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne sa poukladajú do misky na zapekanie a šup s nimi do predhriatej rúry, kým nezmäknú a nezapečú sa do chrumkava.

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko v celku zvrchu ozdobíme kosoštvorcovým vzorom (my sme ho tiež poprepichovali tenderizérom), posolíme, mierne opaprikujeme.

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečieme na rozpálenom oleji z každej strany po 5 minút.

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Baranie rohy sme mali domáce, poriadne pikantné, preto sme ich radšej mierne opiekli na suchej panvici, aby sme štipľavosť zmiernili. Kukuricu sme predvarili a potom chvíľku opiekli na panvici.

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šaláty sú nie len zdravé, ale aj veľmi chutné. Tento náš je z čerstvého mladého špenátu, paradajok a spomínaných baraních rohov. Krásne jednoduchý, rýchly a chutný. Nakoniec sme ho ešte posypali parmezánom.

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Carpaccio zo zemiakov, špenátový šalát a pečené husacie prsia spolu tvoria naozaj jednoduchú a zároveň zdravú harmóniu vhodnú nie len na večeru :)

    Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
carpaccio s pečených zemiakov je pre mňa novinka.... pod pojmom carpaccio sa dá nazvať všetko, čo je nakrájané na tenúčko a je podávané za surova a je spravidla doplnené studenou omáčkou.
Takže carpaccio môže byť z hovädzieho mäsa, diviny, lososa, tuniaka a pod. Na carpaccio sa môže použiť aj mäso marinované, ale carpaccio upečené v rúre?!
máš pekný, farebný a pekne odfotený recept, nebolo by vhodnejšie nazvať ho pekne po slovensky, veď kačica nechýbala pri slávnostných príležitostiach na žiadnom slovenskom stole :-)
mimochodom carpaccio dostalo meno podľa maliara Vittore Carpaccio, pretože kuchárovi, ktorý carpaccio pripravil z hov.sviečkovice a majonézy, pripomínalo svojou farebnosťou jeho obrazy. A bolo to v Benátkach.
andurejka
ďakujem za info :)) ono popravde sme sa inšpirovali receptom z časopisu F.O.O.D, ktorý sme si ale upravili podľa seba. Pôvodný recept bol tuším s lososom podávaným na zemiakovom carpacciu upečenom v rúre - toť dôvod, prečo tam na niekoľko minút zavítalo aj naše a prečo je v názve :)
marta5
Iste dobré chuti,to mäsko a super zemiačky.Skvelý recept.Vyskúšam a dakujem.Teraz je čas na husacinku a kačacie dobroty.
cica2
to by som si tiež rada pochutila, krásne spracovaný recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia