Cannelloni plnené zeleninou

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. novembra 2011
Cannelloni plnené zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
100 g
100 g
800 ml
300 g
300 g
300 g
200 g
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Z hrubej múky, vajec, soli a špenátovej drviny vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na tenko (asi 1,5 mm). Nakrájame na kocky 7x7 cm a uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a dáme variť asi 10 minút. Pripravíme bešamel tak, že na oleji opražíme múku, podlejeme studeným mliekom a miešame 15 minút. Dochutíme bylinkami.

  3. 3

    Zeleninu scedíme a zamiešame do bešamelu. Cesto naplníme zmesou, vytvoríme plnené rúrky a dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov, posypané parmezánom a maslom.

Diskusia k receptu

eva53
ja ich plním iba špenátom alebo iba mletým mäsom,určite vyskúšam aj túto verziu,vyzerajú nádherne a určite aj dobre chutia
evanaaa
Možno by sa ani rúrky nemuseli robiť, dobré by to bolo aj do lasaní, prispôsobiť. Aby sa rúrky v rúre nevysušili, mohli by sa poliať -smotanou, napríklad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia