Baklažánovo - paradajkové koliečka

michaelita - bez fotkymichaelita, 9. októbra 2011

Recept som našla v prílohe jedného denníka, tak som ho odskúšala a mierne pozmenila. Zdravé, ľahké a chutné :)

10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

  (eidam) strúhaný
 na obalenie
 alebo kozí syr
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Mozzarellu alebo kozí syr rozdrobíme a pridáme nasekanú pažítku.

  2. 2

    Na obalenie potrebujeme jeden tanier s vajcom, na druhý tanier dáme strúhanku, sušenú bazalku a nastrúhaný parmezán.

  3. 3

    Baklažán a paradajky nakrájame na kolieska.

  4. 4

    Zoberieme baklažán, dáme asi 2 lyžičky zmesi s mozzarellou, koliesko paradajky a nato druhé koliesko.Namočíme do vajíčka a potom obalíme. ( mne sa osvedčilo že som do vajíčka tie kolieska dala samotné pretože potom sa mi to zbytočne vysýpalo)

  5. 5

    Môžeme pražiť alebo piecť. Ak pražiť tak na panivcu olej, a zhruba 10 minút z každej strany. Pri pečení je to trocha zdlhavejšie ale taktiež dobré :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia