Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si suroviny na pesto.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Tekvicové semienka krátko opražíme na panvici bez tuku.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Do mixéra dáme petržlenovú vňať (len lístky, bez stoniek), opražené tekvicové semienka, strúhaný parmezán, cesnak, citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme čiernym korením a soľou. Pridáme asi 50 ml oleja a všetko rozmixujeme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Podľa potreby prilievame zvyšný olej. Prípadne dochutíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Servírujeme s pestom a parmezánom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


za jedinecne recepty!