Nápady

Darček pre psíka

lenka46 - fotkalenka46, 3. septembra 2013

Ahojte Varecháči!
Potrebovala by som poradiť moj psík Harry je to yorkshirský terier
bude mať narodeniny tak by som chcela poprosiť či neviete nejkaý
odskúšaný recept na nejaké pamlsky koláce pre psov!Dakujem:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
pohladaj na nej psej stranke, ja nasej na narodky urobim piskoty s tvarohom a stipkou cukru, nestazuje sa :-)
abdul
Oné, a dávate zahrať jubilantom aj v rozhlase ?
paploska
no mám kámošku, ktorá ich pečie dokonalé, tak popýtam recept :-) teda keksíky
leomax
Ach @lenka , Lenka! Už Ti to tu píšem po tretí krát, že niekomu začína z tehotenstva šibať. Mám dcéru, náhodou tiež Lenku a náhodou tiež v Tvojom veku. Neviem si vôbec predstaviť, že by takýmito "úžasnými" otázkami niekoho obťažovala. Mám Ťa rád, pretože si Lenka, ale nesprávaj sa, ako 12 ročné dievčatko. Pre pána, veď tvrdíš, že už jedno dieťa máš, prečo sa podľa toho nesprávaš? Nepomýlila si si náhodou varechu s nejakou inou stránkou?
mariamka
podla mna je to mile :) sice on nebude tusit, co sa deje, ale nejaky pekny program a pamlsok si isto zasluzi, ked ho mate radi :) len, aby mu z toho nebolo zle :)
leomax
Moji psikovia /viď moje foto/, mali nedávno 2 roky. Tiež som na nich samozrejme nezabudol. Miesto obvyklých psích granúl s pridaním časti mäsa z psej konzervy som im dal uvarenú ryžu zmiešanu so surovým vajcom a tvarohom. Skús to, milá Lenka a uvidíš, Tvoj Harry bude veeeeeľmi spokojny.
tiginko
a prosím vás pre žabky nemáte nejaký nápad? Onedlho mám narodky a dcéra sa ma pýtala, že čo by som chcela. Len prosím vás nie piškótky, alebo nedajbože granule s tvarohom!
abdul
Oné, @tiginko : pošlem ti za krabicu nejakých molíc, či čo to chovám na paprikách. Postriekané a vysušené, v darčekovej kazete a mašlou za akú by sa nehanbila ani ruská školáčka.
leomax
@tiginko , nachytal by som Ti muchy, ale moja manželka tak vyupratovala, že všetka háveď sa od nás odsťahovala. Vraj nemajú čo žrať!
havino
vy ste tu prípady, sa pučím na vás, ako puk, jeden vážne, druhý srandu si robí, ale čo, darmo, ked my psíčkari sme postihnutí, pozor, myslím láskou k nim, aspoň o sebe píšem, som a nehanbím sa za to, ale zas nenapadlo by ma tu takéto sa pýtať, aj ked sa na druhej strane vôbec, ale vôbec sa nečudujem. idem tie recepty pozrieť pre istotu, tí moji si tiež zaslúžia :-) @tiginko , octomilky, môže byť? kvôli tebe som aj onééé google otvorila
afataga
@tiginko ja ti mozem poslat nejake komare, muchy a ucholaky a ak budem mat stastie, aj nejakeho slimaka pribalim
mimka946
tak teda moj buddy,by nič z toho nezjedol je dosť pánsky hehe :)) musi len najdrachšie konzervy,granule aj pamlsky je len tie svoje vybrane :)
radost
a ja raz za čas kúpim mleté mäso-uvarím s krúpami-veľmi to nášmu ochranárovi chutí...
otázka je v poriadku...však tu sa pečie..varí..jedno-komu...
tiginko
ste zlatí! Veď hoďte aj nejaké recepty na tú "háveď", však som labužníčka, nebudem to hltať len tak... inak @havino vďaka, octomiliek máme dosť, na stole hrozno, v pohároch víno, v špajzi ocot... @Afataga slimáky sú pre mňa dosť veľké, ale skúsim z nich stejky podľa tvojich super receptov :-)
bubaya
Ja som tiež postihnutá psíčkárka. Teda bola som, lebo psa už niet, ale to postihnutie, to zostalo. Keď som chcela našej psici dopriať niečo mimoriadne, tak som kúpila mäso, hovädzie mäsové kosti a uvarila fajnú polievku. To jej chutilo viac, ako všetky konzervy a granule. A tie kosti s glingami a chrupavkami som jej dala obhrýzať. Alebo kosť z bravčového kolena.
babidka
@lenka46 , mozno by si sa nemala trapit s keksikmi a uvarit nieco milacikovi co mu urobi vacsiu radost . Co take male masovo-zelatinove torticky? Recept presny neuverejnim, nie je to nic svetoborne .Ale moji velki psi /mam aj malych/ ich vzdy milovali a malicki sa aspon snazili ukazat potesenie :-)
Tak pre YT by som zobrala 2-3 trupy z kurcata, trochu odrezkov z hovadzieho masa, rebierka z bravcoveho a dala spolu varit do hrnca s vodou .Vody vzdy iba tolko aby zakryla maso .Varime a varime uplne pomalicky -az sa uvari hovadzina. Kuracie aj bravcove sa uz davnejsie rozpadlo takmer na kasu z masa a kosti .Kosticky vyberieme, hovadzie kusky pokrajame na velkost aku nasa psina dokaze prezut , primiesame 2-3 surove vajicka a nechame asi 10 minut postat. Ja to davam do velkej formy na babovku stuhnut /pre vlciakov/ a pre malych psikov davam stuhnut do misticiek na sufle.Po vychladnuti je to jedna pekna zelatinovo-masova torta ktoru este mozes vyzdobit kuskami posekanej surovej pecienky, varenym vajcom alebo oblubenou psou pochutkou :-) No a vzdy urobim aj male torticky do mufinkovych foriem aj pre nase macky...nech neoslavuje iba pes , nie ?
afataga
no na moj veru, vidim, ze nas tu je vela postihutych :-), ja nasej psici varim dost casto, nechcem aby stale jedla tie smradlave granule, takze to pre nu nie je nic zvlastne, varim jej vzdy nejake maso, alebo vnutornosti so zeleninou a ryzou alebo cestovinami, pre nu maskrta piskota, jogurt, smotana a pod. :-)
martina0812
Ja by som síce psíkovi nepiekla, ale napokon, prečo nie? Tvorivosti sa medze nekladú. Osobne si myslím, že takou huspeninou by nepohrdol žiaden psík - keď budeš robiť pre rodinku, urob trochu aj do formy na bábovku a bude tortička pre hafana. Možno by sa do nej dala zapichnúť aj nejaká tá kosť miesto sviečky.
paploska
takže jeden malý recept pre miláčikov :-) Pol kilové balenie mrazených pečienok rozmraziť, rozmixovať na kašu s trochou vody, cca. 100 ml, 1 vajcom, trochou slnečnicového oleja. Zmiešať s múkou, aby sa vytvorilo tuhé cesto.
Vyvaľkať asi na 1 cm, a vykrajovať formičkami malé kúsky, alebo nakrájať na štvorčeky. Keďže po upečení to bude veľmi tuhé (nie je tam droždie, ani prášok do pečiva) je potrebné to rozvaľkané cesto ak nie povykrajovať, tak aspoň nakrojiť, aby sa po upečení dalo pozdĺžne bez nakrojenia polámať. Piecť asi pri 180 stupňoch. Recept bol zatiaľ tajný :-) mám ho od kámošky.


rea1
aj ja sa hlásim k postihnutým, aj keď sa už náš psík kŕmi niekde v psom nebi. bol to mini shi-tzu, ako dospelý pes vážil 2,5 kila. granulky mal akurát na to, aby ich naháňal po byte a trošku ocmúľal, jesť ich nejedol, musela som mu vyvárať. najradšej mal kuracie prsia. vždy som tvrdila, že psíčkari sú praštení. keď sme si kúpili psíka, šteniatko sa prvýkrát pekne vonku vycikalo a my sme div nepadli na zadok a peli sme hromadne a nahlas chvály aký je on šikovný psíček, vtedy som si uvedomila, že sme sa k tým trafeným plnohodnotne zaradili. :-)) a okrem narodenín, menín alebo len tak, dostával aj pekne zabalený darček pod stromček. veď ako by to bolo, že všetci áno a on nie. no nie? ale pod stromček dostávali darčeky aj papagáje a korytnačka, takže ... no, veď hovorím, praštení. :-)))
@martina , koniec tvojej poslednej vety som najprv prečítala ako ... nejaká tá kosť z mačky. ani moja slepota to neospravedlňuje.
leomax
@paploska , veď Ty si pridala recept, že tu hrozí, že sa s mojími psíkmi o tie keksíky pobijem!
paploska
@leomax to som tam nedala kámoškin presný popis, že to pečie so špaldovej alebo ražnej múky a pridáva ešte mrkvu :-) aj ja by som si dala ....
leomax
@paplo ška, Čo dodať, hádam len....Ach môj bože, ďakujem Ti, že nie len ja som praštený!!!:-)))). A mám z toho veľkú radosť, lebo, najväčšia radosť je samozrejme škodoradosť.
helica
@lenka46 , sú to veru starosti. Moje vnučky majú tiež Yorkšíra, keď prídu ku nám, žerie všetko, len granule a psie šťavnaté kúsky ani za svet. Najradšej má mäsko z polievky s ryžou alebo zemiakovým pyré, poliate šťavou. Potom leží a funí, jak kŕmna hus.
@abdul - oné - molice pre @tiginko - nič moc. To má neskaj skoro každý, ale čo by si povedala na také ploštice. Viem o dome, kde ich majú, s nimi samozrejme aj nočné mory a nevedia sa tej hávede zbaviť. Boli by Ti veľmi povďační za každú zmiznutú plošticu. Inak Ti @tiginko môžem darovať zánovnú keramickú panvicu (ktorú dávajú zadarmo ku kúpe matracov Dormeo). Veľmi vhodná na vyprážanie žabacích stehienok- oné, @abdul možno pozná aj nejaký ten oný recept na to oné, šak viete o čom sa tu oné ondíme!
Keď vraj sranda, tak nech sranda, no né?
micanela
no...napisem to sice nechutne ale pravdivo... nas pes je najstastnejsi ked sa moze vonku vyvalat v hnilej rybe, v hovne alebo v niecom podobnom :-)
netreba mu ku stastiu tortu, proste je to pes nie clovek
rea1
@micanela , ale keby mohol po vyváľaní sa v ... oné ... exkremente zblajznúť ešte aj takú prepsavhodnú tortu, bol by oveľa šťastnejší. veď aj pes je len človek. :-))

suseda mala ratlíka. takého malého upišťaného jedoša. raz, keď som robila tlačenku, všetky chrupky som dala do hlbokého taniera - bol poriadne nakopcovaný - a zaniesla som jej ho, že to je pre benyho. smiala sa, že to bude mať na mesiac. a keď som sa jej po pár dňoch pýtala, ako mu to chutilo, po miernom zaváhaní priznala, že mu to zožrala, lebo ona chrupky veľmi rada. :-)
leomax
@micanela , myslel som si, že to len ja mám takých blbcov. niekedy donesú toľko smradu, že sa ni dvíha žalúdok. Oni sa snáď pretekajú v tom, že kto z nich je väčší smraďoch. Ešte že mám tolerantnú manželku a nerobí jej problém ich vždy poriadne vykúpať.
micanela
@leomax - nemas blbcov, to je normalne psie chovanie

proste dobre odlezanu rybu /najlepsie uz zelenu/ pripadne nejake to vonave hov.. nenahradis ziadnou tortou :-)
irenaw
treba prekryť pach lovca, pred zdochnutou rybou žiadna korisť utekať nebude ;-))) poriadny kĺb s veľkou chrupavkou a kúskami mäsa, to je u nás ten správny darček, okusuje to aj niekoľko hodín. malý, šťastný a smradľavý pes :-)
radost
pridám:
náš malý psí kamarát je veľmi pyšný-ked má na krku"diora"-tak ja volám slepačie h...o,ktoré si nájde v tráve-a zachvíľu ho má na krku..a ten smrad...!!!a kúpať-tak to nerád..to je psieho kriku..povyku-ked mu zmývam jeho voňačku...:-)
je to lovec-potrebuje sa maskovať..asi...
leomax
Z toho všetkého mám dojem, že @lenka46 urobí svojmu milému Harrymu najväčšiu radosť, keď mu prinesie nejaké h...o!
leomax
Že nie si moja dcéra, prepadol by som sa od hanby!!!