Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a - ako je v Taliansku zvykom - biely chlieb Zobraziť celý popisKlasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a - ako je v Taliansku zvykom - biely chlieb alebo pečivo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené morčacie prsia pokrájame najprv na rezančeky, ktoré ešte naprieč prekrojíme. V panvici rozohrejeme olej a pokrájané mäso pri nízkej teplote a za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Potom panvicu odstavíme.
- 2
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť veľké množstvo osolenej vody a zelené rezance uvaríme podľa návodu na obale, aby boli „al dente".
- 3
Vajcia dôkladne rozšľaháme so smotanou vo veľkej predhriatej mise alebo v horúcom vodnom kúpeli. Vmiešame nastrúhaný parmezán, omáčku osolíme a okoreníme.
- 4
Hotové rezance scedíme a prepláchneme horúcou vodou, aby sa nelepili. Na site ich necháme dôkladne odkvapkať.
- 5
Odkvapkané, ešte horúce rezance pridáme aj s opečeným morčacím mäsom do smotanovej omáčky v mise. Všetky prísady v mise premiešame a ihneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu