Fettucine alla Carbonara

jasminelis - fotkajasminelis, 11. augusta 2011

Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a - ako je v Taliansku zvykom - biely chlieb Zobraziť celý popisKlasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a - ako je v Taliansku zvykom - biely chlieb alebo pečivo.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 lyžica
 podľa potreby
400 g
2
100 g
100 g strúhaný
 (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Údené morčacie prsia pokrájame najprv na rezančeky, ktoré ešte naprieč prekrojíme. V panvici rozohrejeme olej a pokrájané mäso pri nízkej teplote a za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Potom panvicu odstavíme.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť veľké množstvo osolenej vody a zelené rezance uvaríme podľa návodu na obale, aby boli „al dente".

  3. 3

    Vajcia dôkladne rozšľaháme so smotanou vo veľkej predhriatej mise alebo v horúcom vodnom kúpeli. Vmiešame nastrúhaný parmezán, omáčku osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Hotové rezance scedíme a prepláchneme horúcou vodou, aby sa nelepili. Na site ich necháme dôkladne odkvapkať.

  5. 5

    Odkvapkané, ešte horúce rezance pridáme aj s opečeným morčacím mäsom do smotanovej omáčky v mise. Všetky prísady v mise premiešame a ihneď podávame.

Diskusia k receptu

julica
Si nebojácna šikovnica, ja robím carbonara tak, že uvarené cestoviny zlejem z vody, zásadne ich nepreplachujem (Taliani takisto) a do horúcich vlejem smotanu s vajciami, soľou, korením, niekedy muškátovým orieškom. Toto dobre premiešam, zmes obalí všetky cestoviny (najlepšie špagety), stuhne priamo na nich. predídeš tým "gundži", omáčka bude ľahšej konzistencie. A ak nemám parmezán, radšej nedám nič, možno pecorino, ale určite nie eidam, to nie je syr vhodný na tieto účely. Ak chceš, skús nabudúce takto, najplnšiu chuť dostaneš, ak k omáčke pridáš opečenú slaninku a polovičku čerbenej cibule (alebo aj žltej). Veľa chuti do varenia a dobrú chuť prajem :)
alexdidi
Carbonara špagety robím často, lebo hlavne manžel ich zbožňuje a veľmi podobne ako @julica ....a u nás slaninka musí byť
skrecka
ja robim takisto so slaninkou..a su vynikajuce .-))
skrecka
ja robim takisto so slaninkou..a su vynikajuce .-))
slavicek
uz som o tom pisala,toto nie su carbonara,to je len nejaka napodobenina,do originalneho receptu v ziadnom pripade nejde smotana,Talian by si urcite nepochutil a musi tam ist slanina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia