Parmezán

Parmezán ako ingrediencia v receptoch:

  • Slané florentínske muffiny bez lepku

    Slané florentínske muffiny bez lepku

    Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, bazalkou vás určite nadchne. Slané muffiny sa výborne hodia na raňajky, na zajedanie k polievke alebo aj na ľahkú večeru....

  • Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept)

    Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept)

    Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, potom odstavíme.

  • Krémové gaštanové risotto

    Krémové gaštanové risotto

    Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono. Tentoraz to boli jedlé gaštany (teda dostala som ich už dávnejšie a doteraz čakali v mrazničke) - tak čo s nimi...

  • Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept)

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept)

    Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby držali pokope. Plátky od seba jemne oddelíme. Zemiaky poukladáme narezanou stranou nahor na vymastenú zapekaciu misu alebo plech. Potrieme ich roztopeným...

  • Paradajková polievka z pečených paradajok (videorecept)

    Paradajková polievka z pečených paradajok (videorecept)

    Trochu iná verzia rajčinovej polievky.

  • Talianska krémová cuketová polievka

    Talianska krémová cuketová polievka

    Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som ju vyskúšať, pretože som bola zvedavá na rozdiel v chuti oproti uvedenej klasike....

  • Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou klasikou, ale recept som prispôsobil svojmu spôsobu varenia. Môžeme použiť aj močing so špikovými kosťami, ale vtedy treba tepelnú...

  • Dubáková frittata s cherry paradajkami a parmezánom
  • Zelené špagety

    Zelené špagety

    Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia...

  • Úžasný voňavý pečený karfiol

    Úžasný voňavý pečený karfiol

    Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť -...

  • Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami (fotorecept)

    Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami (fotorecept)

    Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne však počas hubárskej sezóny. Ak nájdem hojnosť húb, čo v okolí mojich rodných Košíc bývavalo často, zaplesá aj moje...

  • Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

    Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

    Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami. Už dnes ich môžete večerať, ak máte po ruke bezlepkové cestoviny PROCEL.

  • Krémová polievka s cuketovými rezancami a restovanými paradajkami (fotorecept)

    Krémová polievka s cuketovými rezancami a restovanými paradajkami (fotorecept)

    Cuketové rezance - ak ste ich ešte nejedli, je načase ich vyskúšať.

  • Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko (videorecept)

    Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko (videorecept)

    Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

  • Paradajkové krémové risotto

    Paradajkové krémové risotto

    Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, preto červená farba mi v risotto zbierke ešte chýba :-D ... ale nie, len som chcela vyskúšať aj túto...

  • Pikantná cuketa s parmezánom

    Pikantná cuketa s parmezánom

    Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom -...

  • Rajčatová polévka

    Rajčatová polévka

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se solí a cukrem přidáme k rajčatům. Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme dokud nejsou rajčata měkká. Propasírujeme přes sítko....

  • Zemiakové mini pizze

    Zemiakové mini pizze

    Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo malé. Rýchle, celkom vzhľadné a chutné jedlo, či skôr taká...

  • Recept bez obrázku

    Homár s omáčkou podľa Andreja

    Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, ...

  • Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

    Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

    Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame v rúre pri 140 °C 10 minút.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist