Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 6. septembra 2011
Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

250 g
2 PL
2 ks, nakrájané na malé kocky
1 strúčik, nakrájaný na drobno
400 ml
250 ml
20 g
2 ks
4 PL
10 g
1 ks
1 ks
1 ks malá
1 ks, malý
100 ml
250 ml
100 g
20 g
8 lístkov
Na cesto na pirohy:
300 g, uvarených v šupke
50 g, strúhaný
1 ks
50 g, rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji podusíme šalotku a cesnak, pridáme paštrnák. Zalejeme mliekom a kuracím vývarom a necháme zovrieť. Varíme, až kým paštrnák nie je mäkký a polievku rozmixujeme v mixéri a prepasírujeme.

  2. 2

    Na mäsovú plnku opečieme teľacie líčka na oleji. Líčka vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a slaninu. Pečieme, kým zelenina nezmäkne a podlejeme ju červeným vínom, ktoré necháme úplne zredukovať. Pridáme líčka a zalejeme studeným vývarom a ľadom a necháme zovrieť. Varíme, až kým líčka nie sú úplne mäkké. Vývar scedíme a zredukujeme na polovicu. Vychladnuté líčka narežeme na malé kocky. Pridáme ich do omáčky a redukujeme. Pridáme maslo a plnku necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pripravíme si cesto na zemiakové pirohy, ktoré naplníme plnkou a uvaríme v slanej vode. Pirohy opražíme na masle. Oštiepok nakrájame na kocky a podávame s polievkou, pirohmi a rukolou.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Polievky, Varené, Mäso na výnimočné chvíle

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha