Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 6. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
250 g |
|
2 PL |
|
2 ks, nakrájané na malé kocky |
|
1 strúčik, nakrájaný na drobno |
|
400 ml |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
20 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
10 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks malá |
|
1 ks, malý |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
100 g |
|
20 g |
|
|
|
|
|
8 lístkov |
|
Na cesto na pirohy: | |
300 g, uvarených v šupke |
|
50 g, strúhaný |
|
1 ks |
|
50 g, rozpustené |
|
Postup
-
1
Paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji podusíme šalotku a cesnak, pridáme paštrnák. Zalejeme mliekom a kuracím vývarom a necháme zovrieť. Varíme, až kým paštrnák nie je mäkký a polievku rozmixujeme v mixéri a prepasírujeme.
- 2
Na mäsovú plnku opečieme teľacie líčka na oleji. Líčka vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a slaninu. Pečieme, kým zelenina nezmäkne a podlejeme ju červeným vínom, ktoré necháme úplne zredukovať. Pridáme líčka a zalejeme studeným vývarom a ľadom a necháme zovrieť. Varíme, až kým líčka nie sú úplne mäkké. Vývar scedíme a zredukujeme na polovicu. Vychladnuté líčka narežeme na malé kocky. Pridáme ich do omáčky a redukujeme. Pridáme maslo a plnku necháme vychladnúť.
- 3
Pripravíme si cesto na zemiakové pirohy, ktoré naplníme plnkou a uvaríme v slanej vode. Pirohy opražíme na masle. Oštiepok nakrájame na kocky a podávame s polievkou, pirohmi a rukolou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu