Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 6. septembra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks, nakrájané na malé kocky |
|
| 1 strúčik, nakrájaný na drobno |
|
| 400 ml |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 10 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks malá |
|
| 1 ks, malý |
|
| 100 ml |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 8 lístkov |
|
| Na cesto na pirohy: | |
| 300 g, uvarených v šupke |
|
| 50 g, strúhaný |
|
| 1 ks |
|
| 50 g, rozpustené |
|
Postup
-
1
Paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji podusíme šalotku a cesnak, pridáme paštrnák. Zalejeme mliekom a kuracím vývarom a necháme zovrieť. Varíme, až kým paštrnák nie je mäkký a polievku rozmixujeme v mixéri a prepasírujeme.
- 2
Na mäsovú plnku opečieme teľacie líčka na oleji. Líčka vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a slaninu. Pečieme, kým zelenina nezmäkne a podlejeme ju červeným vínom, ktoré necháme úplne zredukovať. Pridáme líčka a zalejeme studeným vývarom a ľadom a necháme zovrieť. Varíme, až kým líčka nie sú úplne mäkké. Vývar scedíme a zredukujeme na polovicu. Vychladnuté líčka narežeme na malé kocky. Pridáme ich do omáčky a redukujeme. Pridáme maslo a plnku necháme vychladnúť.
- 3
Pripravíme si cesto na zemiakové pirohy, ktoré naplníme plnkou a uvaríme v slanej vode. Pirohy opražíme na masle. Oštiepok nakrájame na kocky a podávame s polievkou, pirohmi a rukolou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu