Ocot

Ocot ako ingrediencia v receptoch:

  • Gruzínsky šalát

    Gruzínsky šalát

    Nechala som sa inšpirovať tu : http://www. povarenok. ru/recipes/show/113184/, trochu mi nesedeli množstvá surovín, tak som ich upravila tak ako sa mi to javilo podľa mojej chuti. Najviac ma zaujal tým, že sa nemusí sterilizovať.

  • Nakladaný pečený fenikel

    Nakladaný pečený fenikel

    Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.

  • Zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou k rezňom (fotorecept)

    Zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou k rezňom (fotorecept)

    Tak tento šalát robím často, je obľúbeným s rezňami. Nie je náročný na čas a zvládne to aj začiatočník.

  • Recept bez obrázku

    Osvedčená zálievka na hlávkový šalát

    Na šaláte sme závislí :) Minule sa ma syn pýtal, mami, ako robíš ten šalát, jedol som u priateľky a nebol taký. Banálna záležitosť, ale možno sa to niekomu hodí.

  • Ľadový šalát v octovom náleve

    Ľadový šalát v octovom náleve

    Pre mňa je tento šalát momentálne letná topka medzi šalátmi. Je rýchly, dostupný, lacný a v horúcom lete osviežujúci. Skvelý zdroj kyseliny listovej, dôležitej v tehotenstve. Robíte ho takto i vy, alebo...

  • Svieži poslovenčený grécky šalát

    Svieži poslovenčený grécky šalát

    Recept mám od našej rodinnej známej, ktorá chodieva do Grécka a tieto šaláty robieva aj doma na Slovensku a chutia výborne :)

  • Slaný koláč z cukety (fotorecept)

    Slaný koláč z cukety (fotorecept)

    Výborný slaný koláč, ktorý si obľúbite, keď si ho spravíte a okoštujete.

  • Recept bez obrázku

    Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe

    Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho jedli na dovolenke v južných štátoch Európy. Tento rok sa mi prvýkrát urodil baklažán mimo skleníka, tak som si povedala,...

  • Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)

    Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)

    Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes ako na fašírky.

  • Kôprová omáčka s vajcom a párkom

    Kôprová omáčka s vajcom a párkom

    Na oleji osmažíme múku, teda spravíme si zásmažku.

  • Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka (fotorecept)

    Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka (fotorecept)

    Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka našej úžasnej babičky lady Ann. Na výsadbu, či výsev záhradky používala svojský kalendár. Napr. posledný deň pre cesnak do hriadky 15....

  • Zemiaková krémová polievka

    Zemiaková krémová polievka

    Lacná a chutná polievočka.

  • Zemiakové knedličky

    Zemiakové knedličky

    Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.

  • Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept)

    Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept)

    Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto zemiakov sú tam krúpy s pohánkou.

  • Kuracie krídla v jahodovej marináde

    Kuracie krídla v jahodovej marináde

    Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ rád experimentujem nasladko i naslano, napríklad v pácoch či dipoch....

  • Domáci chlieb (fotorecept)

    Domáci chlieb (fotorecept)

    Viem, že receptov na domáci chlieb je tu už veľa, ale aj tak som sa rozhodla, že Vám ukážem ten náš obľúbený.

  • Anglické fašírky

    Anglické fašírky

    Tento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá omáčka je chuťovo zaujímavá taká sladko kyslá a do toho chuť z fašírok nám to doma moc chutilo recept mal úspech tak...

  • Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou (fotorecept)

    Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou (fotorecept)

    Tento biely bôb sa ťahal po mojom plote. Kvitol červenými, fialovými a bielymi kvetmi. Uložila som si ho do mrazáka a dnes som urobila z neho výborné starodávne jedlo. Pôvod jedla je zo Sedmohradska.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist