Ocot

Ocot ako ingrediencia v receptoch:

  • Čalamáda (fotorecept)

    Čalamáda (fotorecept)

    Recept na čalamádu mám od kamošky Evky z Rožňavy... Je výborná a skvele nám chutí. Jedinou nevýhodou je, že sa rýchlo míňa....

  • Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

    Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

    Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi 130 °C. Na panvici opečieme kačacie stehná, poukladáme ich do hlbokého plechu, zalejeme zohriatou kačacou masťou, zakryjeme a dáme ich do rúry...

  • Pečená husokačka na zabíjačkových zemiakoch

    Pečená husokačka na zabíjačkových zemiakoch

    Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú neprekonateľné. Najmä s poctivými surovinami a poctivou prípravou. Ja však do tradičnej...

  • Najjednoduchšie langoše

    Najjednoduchšie langoše

    Vyskúšala som už veľa receptov na Langoše, ale tento náš vylepšený o 1 ingredienciu, nám chutí najviac :-)

  • Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.

  • Dusená červená kapusta (foptorecept)

    Dusená červená kapusta (foptorecept)

    Dusenú kapustu používame spravidla ako prílohu ku kačke. Po už neviem koľkom pokuse varenia tejto kapusty som zistil, že základný trik je najmä v tom, aby sa dlho ale naozaj dlho dusila. Takže nebudeme zdržovať...

  • Domáca treska (videorecept)

    Domáca treska (videorecept)

    Celý postup nájdete priamo vo videu.

  • Kapustová polievka s krúpkami (fotorecept)

    Kapustová polievka s krúpkami (fotorecept)

    Túto polievku milujem. Neviem čo viac by som mohla dodať. V lete osvieži, v zime zahreje a hlavne zasýti takže nahradí aj hlavné jedlo.

  • Kapiová pomazánka sterilizovaná (fotorecept)

    Kapiová pomazánka sterilizovaná (fotorecept)

    Vhodná na hrianky, k mäsu, alebo aj na pizzu.

  • Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept)
  • Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami....

  • Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Inšpiráciou na tento recept bol internet, hľadal som recept na olejovú čalamádu, ktorú poznám ešte z detstva. Trocha som upravil pomer surovín, teraz je to tak akurát. Veľmi dobrá je už predtým než sa...

  • Tekvicová majonéza (videorecept)

    Tekvicová majonéza (videorecept)

    Celý postup nájdete priamo vo videu.

  • Pikant (videorecept)

    Pikant (videorecept)

    Celý postup nájdete priamo vo videu.

  • Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.

  • Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.

  • Pizzové tyčinky bez lepku

    Pizzové tyčinky bez lepku

    Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou...

  • Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

    Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist