Ocot

Ocot ako ingrediencia v receptoch:

  • Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom

    Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom

    Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, posekanú petržlenovú vňať a vymiešame cesto. Na panvici rozpálime olej, z cesta tvoríme placky, ktoré opečieme dozlatista z oboch...

  • Zaváraný kôpor na zimu (fotorecept)

    Zaváraný kôpor na zimu (fotorecept)

    Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni a naviac sa dá dobre použiť aj ocot na ochutenie kyslých polievok a omáčok.

  • Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

    Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

    Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť. Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na ...

  • Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

    Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

    Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.

  • Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.

  • Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)

    Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)

    Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu kapustu, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Chvíľku kapustu pražíme, pridáme ocot a vodu. Kapustu za občasného miešania dusíme domäkka.

  • Ihnačák varí Kulajdu - národné jedlo Česka (videorecept)

    Ihnačák varí Kulajdu - národné jedlo Česka (videorecept)

    Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne dohady. Najznámejšia hovorí o skomolení mena kuchárky Adelajdy Kuhovej, ktorá žila okolo roku 1805 a podľa šumavského zvyku sa jej...

  • Králik na smotane podľa Romana Paulusa (fotorecept)

    Králik na smotane podľa Romana Paulusa (fotorecept)

    Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

  • Cvikla s chrenom (fotorecept)

    Cvikla s chrenom (fotorecept)

    Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie. Ale či dlhšie ako dva týždne to ozaj neviem, lebo u nás sa dovtedy vždy zje. Množstvá neuvádzam úmyselne, ...

  • Pavlova torta s citrónom, levanduľou a medom (fotorecept)

    Pavlova torta s citrónom, levanduľou a medom (fotorecept)

    Pavlova je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov. Je jednoduchá, rýchla a mám pocit, že nech ju obložím akýmkoľvek ovocím, vždy chutí skvele. Robievam teda rôzne variácie (jahody, rebarbora a pistácie; mango a marakuja),...

  • Pôstna šošovicová polievka so sušenými slivkami

    Pôstna šošovicová polievka so sušenými slivkami

    Táto polievočka je vhodná na pôstne dni. Nielenže dobré chutí, ale aj zasýti.

  • Chlebová polévka (fotorecept)

    Chlebová polévka (fotorecept)

    Dnes to bude o chlebu. Pro mně to nejdůležitější. Není mnoho jídel, která by se nedala jíst s chlebem. Nevím kde jsem četl takový citát kde se píše - Zemře otec, zemře chleba.

  • Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

    Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

    Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme na opečenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme...

  • Hustá šošovicová polievka (fotorecept)

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept)

    Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto je strukoviny vhodné zaradiť do jedálnička...

  • Snehové pusinky s citrónovým krémom a jahodami
  • Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom

    Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom

    Tofu, mlieko a cukor rozmixujeme. V miske zmiešame múku, mleté orechy, sódu bikarbónu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej. Premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm...

  • Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

    Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

    Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha. pravda. sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept. html

  • Jihočeská zelnice

    Jihočeská zelnice

    Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k ní šťouchané brambory s osmaženou cibulkou. Miluji staročeská jídla a toto patří mezi mé oblíbené. Jídla našich babiček, která...

  • Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept)

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept)

    Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, inšpirovala som sa iným receptom, ale je mnou prispôsobený a vyšperkovaný o to viac :) Sviečkovú veľmi milujem a doslova by...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist